Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Bergklis.nl

advertenties

DELFT – Elf jaar geleden kwamen Erik Rutten en zijn vriendin Mariska hier wonen. Voor de in Den Bosch wonende Erik, en Mariska, die toen in Rotterdam woonde, was deze wijk in Delft de best denkbare optie.

Het was geen moeilijke keuze voor ons", vertelt Erik enthousiast. "De rustige omgeving, maar toch vlakbij de stad en de goede prijs-kwaliteit verhouding gaven voor ons de doorslag." Bijna twaalf jaar geleden waren Erik en Mariska vooral op zoek naar een woning die zo goed als af was. Waar niet in geklust hoefde te worden, maar waar ze zo in konden trekken. Bovendien moest het een lekker ruim en licht huis zijn, compleet met tuin. "Dat alles vonden we in deze woning", zegt hij. "Door de grote glazen schuifpui aan de achterkant, de ruime keuken met grote ramen en de brede woonkamer, is het beneden inderdaad heel licht. Er kan simpelweg veel zonlicht naar binnen schijnen."
Na verloop van tijd kwamen er kinderen. Erik en Mariska kregen een zoontje en een dochtertje. Wat dat betreft woonden ze hier ook helemaal goed, want het is een kinderrijke buurt. "De tuin en het hofje daarachter vormen eigenlijk een verlengde van de woonkamer. Doordat hier veel kinderen wonen en we de poort vaak openzetten, komen regelmatig kinderen bij ons over de vloer. De picknicktafel in het hofje zorgt er voor dat we regelmatig onder het genot van een kopje koffie of thee een gezellig praatje maken met de andere hofbewoners." De woning heeft een lichte, tuingerichte woonkamer, met de afmetingen 4.85 bij 5.09 meter. Op de grond ligt een mooie houten vloer. "Het is zogenaamd lamellenparket", vertelt hij. In de tuin op het zuidwesten kun je van 's ochtends tot half zeven 's avonds in de zon zitten. De tuin is onderhoudsvrij aangelegd met steentjes met rondom fraaie beplanting. "We hebben een elektrisch zonnescherm dat goed van pas kwam met al die zonnige dagen van de afgelopen maanden!" aldus Erik. "Een houten berging voor de fietsen. Zelf komen we eigenlijk altijd via het achterom en de tuin onze woning binnen." Aan de voorkant van de kamer is de eigentijdse, halfopen keuken. De Siematic keuken heeft een L-opstelling, met een composiet aanrechtblad. "Ja, het is een heel mooie, ruime keuken met greeploze laden en deuren, die we eind 2013 hebben laten plaatsen. Hier hebben we al heel wat heerlijke dinertjes voor familie en vrienden klaargemaakt."
Je hoeft aan deze woning praktisch niets te doen, je kan er probleemloos in trekken. Erik en Mariska hebben nu het plan opgevat te gaan verhuizen. "Naar een woning niet ver hier vandaan in de Harnaschpolder", zegt hij. "Nieuwbouw, dus die kunnen we eens helemaal naar ons eigen inzicht indelen en inrichten."
De eerste verdieping van hun huidige woning heeft een slaapkamer aan de voorzijde van 4.85 bij 3.22 meter, compleet met een grote kastenwand. In deze kamer openslaande deurtjes naar een Frans balkonnetje, ideaal om bijvoorbeeld beddengoed te laten luchten. Aan de achterzijde twee kleinere slaapkamers. "Allemaal met een houten vloer, die we vóór het leggen speciaal hebben bewerkt, waardoor de vloeren heel licht blijven." De volledig betegelde badkamer is voorzien van een ligbad en heeft in tegenstelling tot diverse andere huizen in deze buurt, een aparte douche. De tweede etage is een ruime werk- en slaapverdieping, met dakterras. "In de buurt is volop parkeergelegenheid en er is een divers winkelaanbod. Dichtbij station en stadscentrum en de diverse uitvalswegen."