Delft-speler Gavin Luiten in de clinch met de doelman van de tegenstander.
Delft-speler Gavin Luiten in de clinch met de doelman van de tegenstander.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Gavin Luiten (29)
Club: DVV Delft
Positie: spits


–Vier doelpunten tegen Teylingen, dat geeft een geweldig gevoel...
"Ja, ik heb er dit seizoen al zeven in liggen. Tegen Teylingen scoorde ik er vier. Maar de 5-2 overwinning was vooral een goede teamprestatie."
–Welke momenten scoorde je?
"Binnen twee minuten maakte ik de 1-0. Ik maakte de 3-0 met een sliding in de verre hoek. Op een gegeven moment had Tim Steenks de bal, die ik heel hard aanriep. Hij gaf me de pass, waarna ik één op één op de keeper af ging. Ik trapte de bal langs de keeper in de verre hoek. Bij de 5-2 kwam de bal van het middenveld en die kon ik in de bovenhoek schieten! In de competitie van DVV Delft om de Topscorer aller tijden sta ik inmiddels weer boven aan."
–Je was de uitblinker, scoorde een 9. En wel spreek je van een goede teamprestatie?
"Ja, want we noemen ons zelf DVV Atletico. Een echte Spaanse vechtmachine. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er heel veel spelers weg gegaan. Wel zo'n vijftien geloof ik. Om die reden ben ik bijvoorbeeld vanuit het derde terug gehaald. Ik wilde wel weer in het eerste komen spelen! We spelen dus weer net zoals vroeger, heel gegroepeerd, met snel countervoetbal. We gaan er op deze manier met het hele team voor. Als we op deze manier spelen, kunnen we van iedereen winnen. Maar ook van iedereen verliezen. In elk geval vechten voor elkaar en voor iedere meter. Tot nu toe hebben we drie keer gewonnen en er was een gelijkspel tegen DONK. Toch had niemand verwacht dat het zo goed zou gaan."
–Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Zelf niet, maar de technische staf geeft alles via de app door."