Lekker slapen en 's ochtends mooi weer op
Lekker slapen en 's ochtends mooi weer op

Tips voor een effectieve schoonheidsslaap

advertenties

DELFT - Heb je gemerkt dat je huid gladder en minder rimpelig is als je goed bent uitgerust?De schoonheidsslaap werkt echt! Met onderstaande tips wordt je 's ochtends nog mooier wakker.

Tijdens je slaap herstelt je huid het meest optimaal. Daar kun je je voordeel uit halen door in ieder geval voldoende nachtrust te krijgen. Alhoewel het heel logisch is om te zorgen dat je genoeg slaap krijgt, maken veel mensen toch minder uren dan goed voor ze is, omdat ze door het gebruik van de computer, sociale media en de tv langer opblijven dan ze eigenlijk van plan waren.

Acht uur slaap
Gemiddeld hebben mensen acht uur slaap nodig. Zorg dat je het aantal uren haalt waarvan je weet dat het je goed doet en houd er rekening mee dat je niet meteen in slaap valt nadat je de computer, tv of telefoon hebt uitgedaan.

Het effect van droge lucht
Verwijder altijd make up resten en gebruik een goede nachtcreme die de huid herstelt en voedt. Aan het einde van de herfst en het begin van de winter heeft je huid zelfs extra behoefte aan vocht omdat de lucht dan droger is. Dat komt door de kou buiten en de verwarming thuis. Houdt daarmee rekening bij de keuze van je verzorgingsproducten.

De lucht bevochtigen
Een droge lucht in je slaapkamer kun je goed tegengaan met een bakje water aan de verwarming of door een luchtbevochtiger aan te schaffen waarmee je verzekerd bent van een constante en optimale luchtvochtigheid. Het is niet eens een grote investering en je doet er je huid een groot plezier mee.

Voorkom kreukelzones
Slaap je steeds op je zij? Dan kreukel je je gezicht ook een beetje aan een kant. Om de vorming van rimpels te vertragen kun je jezelf aanwennen om op je rug te slapen. Met satijnen of zijden kussenhoezen blijft je huid ook gladder omdat er minder wrijving tussen je gezicht en de sloop is.

Probeer deze tips eens uit en kijk wat het resultaat is. Als je te horen krijgt dat je er goed uitziet kun je mysterieus glimlachen en 's avonds weer extra gemotiveerd lekker vroeg onder de wol gaan.