De Oude Kerk vormt zaterdag 12 november het decor voor het PLUS Wijnfestival.
De Oude Kerk vormt zaterdag 12 november het decor voor het PLUS Wijnfestival.

PLUS organiseert wijnfestival in Delft

lopende zaken

DELFT - De Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof in Delft staat zaterdag 12 november geheel in het teken van wijn.

Die middag wordt het PLUS Wijnfestival gehouden. Dit is een initiatief van de vier PLUS supermarkten in Delft en Den Hoorn. "Met dit evenement willen wij onze klanten in een leuke, informele sfeer heerlijke wijnen laten proeven en nieuwe smaken laten ontdekken", vertelt Marcel Schungel van PLUS Bomenwijk. "Op deze manier willen wij hen kennis laten maken met de ontwikkelingen op wijngebied."

De wijnhuizen van PLUS zijn aanwezig om de gasten uitgebreid te adviseren. Behalve wijnen kan er geproefd worden van heerlijke kazen, mooie vleeswaren en een selectie van de fijnste broodsoorten. Tevens zal er een speciale 'Kerkwijn' worden geïntroduceerd waarvan een gedeelte van de opbrengst ten goed komt aan de restauratie van de Oud- en Nieuwe Kerk van Delft. Behalve deze 'Kerkwijn' zijn er ruim 100 verschillende wijnen te proeven. Mocht men een favoriete wijn willen bestellen, geldt een speciale aanbieding van 6 halen en 5 betalen.

Bezoekers van het PLUS Wijnfestival ontvangen bij binnenkomst een proefboekje waarin ze aantekeningen kunnen maken over de te proeven wijnen. Vanzelfsprekend zijn de wijnleveranciers hierbij graag behulpzaam. Klanten van de vier PLUS supermarkten kunnen gratis naar het Wijnfestival door te sparen voor een toegangsbewijs. Vanaf zondag 25 september tot en met zaterdag 5 november ontvangen ze bij aankoop van een fles wijn een wijnpunt. Tegen inlevering van een volle wijnspaarkaart, voorzien van 6 wijnpunten, ontvangt de klant een toegangsbewijs voor het PLUS Wijnfestival ter waarde van 12 euro 50. De voorraad van de toegangskaarten is beperkt en op=op.