Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Sanjeev Bachoe

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Bikolaan aan het doen?
"De school van mijn zoontje Richano is uit en ik sta hem op te wachten. We wonen tegenover de school, dat is wel handig."

- Woon je al lang in Delft?
"Ik woon hier nu twee jaar met mijn gezin en mijn honden. Maar niet naar tevredenheid. Als ik de kans krijg, ga ik ergens anders wonen."

- Hoe dat zo?
"Ik heb me nooit erg welkom gevoeld in deze buurt. Het is een volksbuurt en je wordt nogal in de gaten gehouden door je buurtgenoten. Ik heb de indruk dat de buren liever een ouder stel in ons huis hadden zien komen dan een jong gezin met huisdieren. Sommige mensen kijken me met de nek aan, terwijl ik hen niks misdaan heb. Dat irriteert me enorm."

- Leidt dat tot conflicten?
"Dat gebeurt wel eens, ja. Ik houd niet van die bemoeizucht en schijnheiligheid van die mensen, dan hebben ze aan mij een hele slechte. Zeg me maar in mijn gezicht wat je van mij vindt, in plaats van achter mijn rug om."

- Jou zien ze dus niet op de plaatselijke burendag verschijnen.
"Reken er maar niet op!"

- Staat er binnenkort nog wel iets leuks in je agenda?
"Richano wordt komende maandag zeven jaar, dat gaan we natuurlijk vieren. En of dit echt leuk is weet ik niet, maar na negen jaar gezondheidsklachten vanwege een dubbele hernia - waardoor ik volledig ben afgekeurd - ga ik binnenkort onder het mes om me hiervan af te laten helpen."