Ronald Giphart, één van de succesvolste schrijvers van Nederland, komt zondag 9 oktober naar Schipluiden.
Ronald Giphart, één van de succesvolste schrijvers van Nederland, komt zondag 9 oktober naar Schipluiden.

Ronald Giphart te gast bij Op Hodenpijl

cultuur

Na onder andere Adriaan van Dis, Arthur Japin, Geert Mak en Tommy Wieringa komt opnieuw een van Nederlands meest succesvolle schrijvers naar Op Hodenpijl in Schipluiden. Zondag 9 oktober 2016, 16.00 uur is Ronald Giphart te gast op deze bijzondere locatie.

Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman 'Ik ook van jou'. Verder schreef hij onder meer Phileine zegt sorry (1996) en de roman Ik omhels je met duizend armen (2000). Deze drie succesvolle boeken werden eveneens met succes verfilmd. Ronald Giphart schreef het Boekenweekgeschenk 2003, Gala, dat werd gedrukt in een recordoplage van maar liefst 780.000 exemplaren.
Ronald Giphart is een van de meest productieve schrijvers in Nederland en hij heeft een groot en trouw publiek opgebouwd. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en zijn in vertaling in tal van landen uitgegeven. In 2004 ontving hij de C.C.S. Crone Prijs, de prijs voor literatuur van de stad Utrecht voor zijn hele werk. Naast het schrijven van romans was en is Giphart op allerlei andere manieren met schrijven bezig. Hij schreef columns, was literatuurrecensent, schreef de teksten voor de musical Hair en het scenario van de tv-serie De co-assistent.
Ronald Giphart vertelt over zijn leven, draagt voor uit eigen werk en beantwoordt vragen uit het publiek op zondag 9 oktober 2016, 16.00 uur in Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden. Kaarten kosten 15 euro, inclusief consumptie, en kunnen worden gereserveerd via de website www.ophodenpijl.nl.