Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

advertenties

DELFT – Marja Visser bewoont dit royale hoekherenhuis in het Zeeheldenkwartier al 22 jaar. Al die jaren samen met haar echtgenoot, maar sinds april vorig jaar alleen. Nu zij is gescheiden, is de woning voor haar en de honden, iets te groot geworden.

Dat is de reden dat ze op zoek gaat naar iets kleiners. "Ik wil wel in Delft blijven en het liefst in dit buurtje", zegt Marja. "Ik heb het hier heel erg naar m'n zin en ben gewoon helemaal verweven geraakt met de omgeving en de bewoners."Marja en haar toenmalige echtgenoot hebben destijds vooral vanwege de ruimte voor deze woning gekozen. "Ik werd er onder meer om die reden meteen verliefd op", zegt ze. "Het zijn huizen uit 1917, dus binnenkort bestaan ze precies honderd jaar. Deze woning is in ieder geval heel goed onderhouden. Bij de laatste grote onderhoudsbeurt is bijvoorbeeld de buitenkant nog helemaal schoon gespoten en opnieuw gevoegd." Wat zoal ademt de sfeer van 1917 in dit fraaie hoekherenhuis? Dat is onder meer de grote erker aan de voorkant. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zijn er grote erkers met veel glas. Door de hoge ramen kan er veel zonlicht naar binnen schijnen. "En natuurlijk de grote woonkamer van 50 vierkante meter, bestaande uit een voor- en achterkamer", gaat ze verder. "Hier is de lijst en zijn de schuifdeuren met glas-in-lood in ere hersteld." De woonkamer heeft een prachtige houten vloer en wordt gekenmerkt door hoge plafonds, dit is zowel in de voor- als in de achterkamer het geval. In de voorkamer is een – aardig voor het contrast – moderne gashaard. "Ja vroeger waren er in huis allemaal van die heel oude gashaarden, maar die zijn weg gehaald sinds hier een compleet nieuwe CV-installatie is aangelegd", vertelt ze.
De achterkamer heeft hoge deuren, die toegang geven tot de zonnige tuin van 9 meter diep. De tuin heeft een schuur en een zij-ingang naar de Cornelis Trompstraat. "Tot een uur of vijf heb je hier de zon, daarna kun je nog heerlijk in de voortuin zitten. Bij mij vlak voor de deur staat overigens een social sofa, een stenen bank die we samen met de buurtbewoners helemaal met keramiekstukjes hebben ´bekleed´. Daar vlakbij is de buurtbieb, een soort kastje waar iedere buurtbewoner boeken in kan zetten. En er uit kan halen natuurlijk. Zo hebben we een leuke manier gevonden om boeken aan elkaar uit te lenen. Even verderop in de wijk is nog een andere buurtbieb." Nog even terug naar de achterkamer. Het is wel eens in Marja opgekomen, om de tussenwand tussen de naastgelegen keuken en de achterkamer weg te halen. Dan zou ze een open keuken hebben, waarbij leuk contact mogelijk is met de mensen in de eetkamer. "Het is er nooit van gekomen", zegt ze. "Maar die mogelijkheid bestaat dus wel." De moderne keuken meet 3.25 bij 2.10 meter en is voorzien van een oven, een vaatwasser, een wasemkap, een gaskookplaat en een koel-vries-combinatie. Via de keuken kun je ook in de achtertuin komen. "Oh ja, voor ik het vergeet te vertellen, in alle kozijnen zit dubbel glas." Op de eerste verdieping is er een voorkamer van 2.70 bij 2.09 meter met een vaste kast, door Marja in gebruik als kledingkamer. De ruime voorslaapkamer is 5.25 bij 3.95 meter en heeft een vaste kast. De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de achterkant en is 3.92 bij 5.30 meter en heeft een toegang naar het balkon. De keurige badkamer is voorzien van een whirlpoolbad, een douchecabine, een wastafel en een designradiator. "Helemaal boven op zolder is er nog een grote ruimte die te gebruiken is als slaapkamer."