Activiteiten in Delft

cultuur

Lunchpauzeconcert met tango-muziek

Violist Radboud Post en pianist Wim Warman geven dinsdag 27 september een lunchpauzeconcert in De VAK, centrum voor de kunsten Delft, aan de Westvest 9 in Delft. Het concert is van 12.45 uur tot 13.15 uur en de toegang is gratis. Het duo Warman-Post speelt Argentijnse Tango vermengd met invloeden uit de klassieke muziek, latin en jazz. Naast beroemde tango's zoals bijvoorbeeld Oblivion, Nostalgias en la Cumparsita, spelen zij ook composities van eigen hand. Elke laatste dinsdag van de maand vindt er een lunchpauzeconcert plaats in De VAK, centrum voor de kunsten Delft. De toegang is altijd gratis. Kijk voor meer informatie op www. vak-delft.nl.
 

Oktoberfest,
ook in Delft

Ook in Delft wordt op meerdere plekken het Oktoberfest gevierd. Zoals bij Bierfabriek aan de Burgwal, waar het Oktoberfest vrijdag 30 september vanaf 17.00 uur losbarst. Traditiegetrouw organiseert Bierfabriek Delft ieder jaar een bruisend Oktoberfest. Compleet met literpullen bier, Lederhosen & Dirndls, Schlager-muziek en Bratwurst. De volgende artiesten komen er speciaal voor uit Duitsland: Anna und Brigitta, Zwei Bier ohne Baco en DJ Jetzt geht's los! Speciaal voor deze avond staat er naast het malse boerderijkippetje ook Bratwurst mit Sauerkraut op het menu. Het feest gaat door tot in de late uurtjes en de entree is gratis. Twee dagen later, op zondag 2 oktober van 15.00 uur tot 21.00 uur, is het Bebop Paulaner Oktoberfest. Paulaner, het originele Oktoberfest-bier dat elk jaar speciaal gebrouwen wordt voor dit volksfeest in München, is dan voor het eerst in Nederland verkrijgbaar. Hou je van Paulaner, live-muziek, Jazzy tunes en Wurst, Schweinshaxe en Pretzels? Koop dan bij Bebop of via jazzcafébebop.nl je ticket.
 

Salsamiddagje bij 'De Boer'

Brasserie The Family aan de Kalfjeslaan 135 in Tanthof gooit zondagmiddag 25 september de groene loper uit voor een gezellige salsadansmiddag met binnen- en buitendansen. Het thema is 'Salsa bij de Boer'. De dresscode is grasgroen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro. Er wordt gedanst van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn 5 euro.
 

Smulders en Grey: meer dan een duo

Het duo Smulders en Grey treedt zondag 25 september vanaf 14.30 uur op bij Vlaanderen aan de Beestenmarkt. Ze zijn vernieuwend, spelen fris en uniek. Dat kenmerkt de optredens van William Smulders & Lieke Grey. Passie voor muziek is wat hen bindt. William is een virtuoze gitarist, Lieke Grey is een zeer ervaren vocalist. Samen zetten zij een ijzersterke sound neer op vele feestelijke gelegenheden. Ze brengen muziek van Elvis, Santana, Caro Emerald en veel meer. De toegang is gratis.