Kerdy van Vuuren (niet op de foto) trakteerde bezoekers van de open dag op een schilderworkshop.
Kerdy van Vuuren (niet op de foto) trakteerde bezoekers van de open dag op een schilderworkshop.

Inloophuis Debora kijkt tevreden terug op geslaagde open dag

Algemeen

DELFT - Inloophuis Debora kijkt terug op een bijzonder geslaagde open dag, vorig week zaterdag.

Onder de bijna honderd bezoekers bevonden zich zo'n 60 mensen die zelf ziek waren of waren geweest, naasten van kankerpatiënten en mensen die 'gewoon' geïnteresseerd waren en tijdens de open dag voor het eerst kennismaakten met het inloophuis. Inmiddels heeft een aantal mensen zich zelfs al gemeld als nieuwe gast. Vertegenwoordigers vanuit instanties als Careyn en VPTZ en diverse andere relaties grepen de open dag aan om te proeven van de activiteiten en de warme, veilige sfeer van Inloophuis Debora. Een aantal bezoekers toonde bovendien interesse in vrijwilligerswerk.

De weergoden waren het inloophuis aan de Aart van der Leeuwlaan 9 gunstig gezind, zodat het tijdens de activiteiten in de tuin, zoals een yoga-demonstratie, dubbel genieten was. Bezoekers waren vol lof en aangenaam verrast over de variatie van het activiteitenaanbod. Opvallend was dat veel bezoekers tot voor kort nog niet van Inloophuis Debora hadden gehoord, deze ontmoetingsplek niet wisten te vinden òf de drempel te hoog vonden. Anderen hadden een onjuiste, onvolledige beeldvorming over de doelstelling en het aanbod. Daarmee is het doel van de open dag bereikt: de bekendheid vergroten, vooroordelen en drempels wegnemen in de hoop dat meer mensen de weg naar het inloophuis zullen vinden.

Het bestuur van Inloophuis Debora wil hierbij iedereen die een steentje heeft bijgedragen hartelijk bedanken voor de geslaagde dag. Meer weten? Kijk dan op de website www.inloophuisdebora.nl of stap eens binnen. Inloophuis Debora is van maandag tot en met vrijdag dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.