Mesoloog Kees Massar
Mesoloog Kees Massar

Mesoloog Kees Massar behandelt veel buikklachten

advertenties

DELFT - Volgens mesoloog Kees Massar is de achterliggende oorzaak van verschillende gezondheidsproblemen vaak een probleem met voeding. In zijn praktijk Mesologie Massar, aan de Nieuwe Plantage 28, behandelt hij veel mensen met buikklachten.

"Het blijft me verbazen hoe soms maar een paar mesologieconsulten en een verandering van iemands voedingspatroon een groot effect kunnen hebben", vertelt Kees Massar enthousiast. "Ik krijg op dit moment veel patiënten met buikklachten in combinatie met bijvoorbeeld vermoeidheid, menstruatieklachten, hoofdpijn of allergieën. Over het algemeen ligt de oorzaak hiervan in de voeding. Bij reguliere testen komt bij deze patiënten er niet uit dat ze een allergie hebben maar je kunt ook een voedingsintolerantie hebben waardoor het beter is om een bepaald voedingsmiddel te laten staan."
Een veel voorkomende voedingsintolerantie is melk. Daarnaast zijn er veel mensen die aangeven dat ze niet tegen gluten kunnen. Slecht gluten verdragen is soms niet de oorzaak maar het gevolg van een andere voedingsintolerantie die de spijsverstoring verstoort. "De zuurgraad in de darm verandert daardoor en zorgt ervoor dat het slijmvlies van een slechtere kwaliteit wordt, waardoor de cliënt de gluten niet verdraagt."
In zijn begeleiding is Massar geen voorstander van grote hoeveelheden voedingssupplementen. "Als het nodig is, kan het natuurlijk zinvol zijn, maar alles wat werkt kan ook tegen je werken. Kijk maar naar de laatste berichten over zenuwpijnen door een overdosis B6 of gewrichtsklachten door teveel vitamine C."
Voorafgaand aan een consult vullen patiënten een vragenformulier in en houden een week lang de voeding bij die ze gebruiken. Tijdens het consult doet Kees Massar een pols- en tongonderzoek. Daarnaast meet hij de orgaanpunten op het lichaam en de voeding die de patiënt gebruikt door middel van electro-acupunctuur.
Om de twee maanden komt de patiënt terug. "Na twee tot drie consulten en aanpassing van het voedingspatroon moeten de veranderingen zichtbaar zijn. Zo niet dan ben ik niet de juiste behandelaar voor die persoon'', zegt Massar resoluut. Gelukkig bereikt hij veel positieve resultaten. "Het blijft een fantastisch vak. Met een hele kleine verandering kun je iemand veel meer kwaliteit van leven geven." Kijk voor meer informatie op www.mesologie-massar.nl of bel 06-49898133.