Bezoekers genieten zondag van de soep, gemaakt van producten die anders waren weggegooid.
Bezoekers genieten zondag van de soep, gemaakt van producten die anders waren weggegooid.

Milieudefensie 'redt' courgettes en sperziebonen van afvalberg

Algemeen

Na afloop van de zaterdagmarkt bleven vorig weekend twintig courgettes en 3 kilo sperziebonen over. Milieudefensie Delft heeft deze gered van de afvalberg en hier 20 liter Taste-the-waste-soep van gemaakt.

Deze is zondag uitgedeeld tijdens het Foodfestival in de Doelentuin. Op die manier wilde Milieudefensie de deelnemers aan het festival informeren over de enorme voedselverspilling: 50 kilo per persoon per jaar. Dat is alleen al voor Delft 5 miljoen kilo.

Bezoekers aan de Soepkliko kregen een kom Taste-the-waste-soep en vooral: tips hoe ze voedselverspilling kunnen voorkomen. Kort samengevat komt dat neer op: Slimmer kopen. Slimmer bewaren. Slimmer koken.