Martine de Jong en Ronald Jochems brengen op zondagmorgen een koffieconcert in Het Witte Huis. (foto: Liesbeth Bergen)
Martine de Jong en Ronald Jochems brengen op zondagmorgen een koffieconcert in Het Witte Huis. (foto: Liesbeth Bergen)

Cultuur en toneel tijdens De Verbeelding

cultuur

De Verbeelding, hét culturele evenement van Pijnacker-Nootdorp,  is dit jaar op 23, 24 en 25 september. Traditioneel is de aftrap op vrijdagavond in de bibliotheek aan de Julianalaan in Pijnacker.

Deze keer komt verhalenverteller Hans van Woerkom de boel op stelten zetten. Daarbij ondersteund door de muziek van Onno van Tongeren. De expositie in de bibliotheek wordt tegelijkertijd geopend.

In het CJMV-gebouw is op zaterdagochtend om 10.30 uur de toneelvoorstelling Ali Baba en de 40 Rovers voor kinderen vanaf 6 jaar. Op het Raadhuisplein en in Winkelcentrum Ackershof zijn diverse muziekoptredens.

In het Witte Huis is 's morgens een Kunst- en Kitsch-evenement met het Venduehuis der Notarissen te 's Gravenhage. 's Middags komen de Rederijkers in de voormalige burgemeesterskamer bij elkaar om bij de open haard de mooiste en wonderlijkste verhalen en gedichten te brengen. Het hart van De Verbeelding vormt de BoulevArt, de kunst- en creamarkt op het Raadhuisplein. Een lopend poppentheater speelt 'De Sterkste, dat ben ik' voor de allerkleinsten. Voor kinderen van alle leeftijden is er een workshop 'levende standbeelden'.

Op zaterdagmorgen om 11.00 uur geeft Irene Haket een workshop Muziekspel voor baby's en kleuters van 4 maanden tot 4 jaar in de bieb. En uiteraard is er op zondagochtend het bekende koffieconcert in het Witte Huis. Martine de Jong zingt een klassiek programma, op piano begeleid door Ronald Jochems.

Zaterdagavond en zondagmiddag is de aula van het Stanislascollege aan de Sportlaan 3a in Pijnacker het decor van de productie '1001 nachten'. Meer dan 125 deelnemers uit Pijnacker, Nootdorp en omgeving  doen mee in een prachtige voorstelling vol dans, muziek, zang en spel. '

Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.1001nachten.nu.Zie

Zie voor meer informatie over De Verbeelding www.deverbeelding.nu.