Bij Pet Needs verblijven cavia's en konijnen gebroederlijk in het knaagdierenverblijf.
Bij Pet Needs verblijven cavia's en konijnen gebroederlijk in het knaagdierenverblijf.

Bij Pet Needs vindt u alles voor 4 oktober Werelddierendag

vaste rubrieken

DELFT – Winkelgebied De Klis in hartje Delft herbergt een gevarieerd winkelaanbod. Een van die smaakmakers is dierenzaak Pet Needs aan de Choorstraat.

Het is weer bijna Werelddierendag. Een dag die nog altijd volop leeft onder de dierenliefhebbers, merkt winkelier Richard Theijssen van Pet Needs. "Veel mensen komen in de aanloop naar deze datum in onze winkel langs om iets te kopen, waarmee ze hun huisdieren extra kunnen verwennen. Voor knaagdieren is dat vaak een lekkernij waar ze hun tanden in kunnen zetten, voor honden en katten wordt vaak een leuk speeltje uitgezocht. En zelfs de vissen in de kom of het aquarium worden extra vertroeteld, bijvoorbeeld met muggenlarven: dat is een delicatesse voor hen." Ook de vogels in de volière worden niet vergeten en blij gemaakt met zaden waar ze van smullen.
Bij Pet Needs beschikken ze over een gevarieerd assortiment huisdieren en veel kennis over die levende have. "We hebben knaagdieren, vissen, vogels, spinnen, kikkers en reptielen", somt Theijssen op. Alle dieren zijn afkomstig uit Nederland. Van de invloed van bioloog Freek Vonk, die momenteel zijn liefde voor reptielen breeduit propageert, merkt de dierenwinkelier naar eigen zeggen niet zoveel. "Ik proef wel, dat mensen beter nadenken over wat ze willen en bewuster kiezen voor een specifiek huisdier. Ze verdiepen zich vooraf in de behoeften van hun beoogde huisdier. Dat is goed. Mensen die nu een hond kopen, weten dat dit een dier is dat veel beweging nodig heeft. Daar werd voorheen niet altijd bij stilgestaan."
Met de stelling dat je geen echt contact met reptielen kunt maken, is Theijssen het oneens: "Neem schildpadden, die reageren vaak sterk op bepaalde voeding. Het zijn misschien geen knuffelaars, maar je krijgt wel degelijk een band met ze. En voor mensen die met allergieën kampen is een schildpad als huisdier een uitkomst."
Naast levende have, dierenvoeding en –artikelen kun je Pet Needs sinds anderhalf jaar ook bezoeken om een dierenarts te raadplegen. Deze arts is op afspraak en op bepaalde dagen te consulteren: de prijs voor een standaard consult is uitermate dier- en portemonneevriendelijk. Pet Needs is gevestigd aan de Choorstraat 49. Tel. 015 - 2123054. Website: www.petneeds.nl.