Vice-voorzitter Wim Aalbertsberg van AV de Koplopers benoemt scheidend voorzitter Ron Koorevaar (rechts) tot erelid.
Vice-voorzitter Wim Aalbertsberg van AV de Koplopers benoemt scheidend voorzitter Ron Koorevaar (rechts) tot erelid.

Ron Koorevaar benoemd tot Erelid AV de Koplopers

sport

DELFT – AV de Koplopers leeft toe naar de vijfjaarlijkse Klaas Vaak Droomtijdloop. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt de laatste Droomtijdloop onder het voorzitterschap van Ron Koorevaar, die eind van dit jaar aftreedt.

Ron Koorevaar had het er maar druk mee tijdens de algemene ledenvergadering van atletiekvereniging de Koplopers. De scheidend voorzitter mocht Henny Karreman tot Lid van Verdienste benoemen. Karreman zet zich al jaren als vrijwilliger in voor de Golden Tenloop en de Klaas Vaak Droomtijdloop. Daarna was het tijd voor Koorevaar zelf om een en ander in ontvangst te nemen. AV De Koplopers kreeg namelijk de Solidariteitsplaquette uit handen van Arthur de Groot, voorzitter van Stichting Alzheimer Nederland afdeling Delft-Westland-Oostland. De atletiekvereniging heeft dit verdiend door haar inzet voor Stichting Alzheimer en Stichting Buitengewoon Zorgboerderij, die hun derde zorgboerderij aan het bouwen zijn. Dit jaar zamelde AV de Koplopers al 2.000 euro in voor de nieuwe zorgboerderij.
Uiteindelijk was Koorevaar zelf aan de beurt. Vice-voorzitter Wim Aalbertsberg riep hem vanwege zijn vijftienjarig voorzitterschap uit tot Erelid van AV de Koplopers. Op 31 december 2016 tijdens de Oliebollencross draagt Koorevaar de voorzittershamer officieel over aan zijn opvolger Marius Schwartz, die hij het afgelopen jaar heeft ingewerkt.

Klaas Vaak Droomtijdloop
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober wordt weer de unieke Klaas Vaak Droomtijdloop georganiseerd. Het gaat om een halve marathon (21,1 kilometer) of samen de halve lopen tijdens de duo-run. Dan loop je ieder iets meer dan 10 kilometer. Het parcours loopt dwars door het centrum van Delft en het groen van de Delftse Hout. Er hebben zich inmiddels 1.400 lopers ingeschreven: er zijn nog zo'n tweehonderd startnummers beschikbaar. Voor informatie en inschrijvingen kijkt u op www.droomtijdloop.nl.