Yuko Yuko.
Yuko Yuko.

Paard van Troje brengt upcoming band Yuko Yuko naar Delft

cultuur

DELFT - De poptempel uit Den Haag, het Paard van Troje, zet in Theater de Veste de meest aansprekende en hipste bands van dit moment neer. Vrijdag 23 september aanstaande is aan het Vesteplein 1 Yuko Yuko met in voorprogramma het Haagse FARA te zien en te beluisteren.

Voor goede pop van de meer gearriveerde muzikanten, maar ook de jonge bandjes die op doorbreken staan hoef je met dit podium in Theater de Veste en anderen zoals Steck en Ciccionina dus niet meer naar Den Haag of Rotterdam.
Yuko Yuko is het project van Elias Elgersma. Deze jonge Fries van slechts 20 jaar bracht al een grote collectie songs uit, allemaal opgenomen met oude taperecorders meer dan twee keer zo oud als Elgersma zelf. Samen met zijn band was hij de verrassing van de Popronde en maakten ze indruk op Eurosonic met hun dansbare en energieke performance. Het is dan ook niet voor niets dat deze slackerhipsters met hun catchy lo-fi pop de hele wereld overgaan. En nu ook in Delft!
Het vijftal van Yuko Yuko brengt rafelige, maar o zo aanstekelijke slackerpopliedjes. Denk aan Mac DeMarco en Deer Hunter, met valsige gitaarlijntjes en catchy refreintjes die lekker in je hoofd blijven zitten. Het is een bandje zoals we in Nederland nog niet eerder hebben gezien en dat je eigenlijk niet wil missen. Ook de videoclips die Elgersma bij de nummer uitbracht, zijn zeer de moeite van het bekijken waard. Ze zijn telkens met een knipoog ge-edit met VHS-randjes.
De vier-koppige Haagse band FARA staan met hun elektronische Indie muziek in het voorprogramma. Vrijdag 23 september in het café van Theater de Veste. Zaal open om 20.30 uur, kaarten via www.theaterdeveste.nl of www.paard.nl.