Voorzitter Geke Blok van Rotary Delft Vrijhof overhandigt de cheque aan Eric Graafland.
Voorzitter Geke Blok van Rotary Delft Vrijhof overhandigt de cheque aan Eric Graafland.

14 mille 'from scratch': Rotary Delft Vrijhof heeft riante cheque voor Oude & Nieuwe Kerk

Algemeen

DELFT – In de Nieuwe Kerk overhandigde de Rotary Delft Vrijhof dinsdag 13 september een cheque van 14.000 euro aan Stichting Fondswerving Oude & Nieuwe Kerk, bestemd voor de restauratiewerkzaamheden aan de Nieuwe Kerk.

De Rotary Delft Vrijhof organiseerde onlangs voor de zevende keer een scratch-concert met koorzangers uit heel het land en zelfs van over de (zuidelijke) landsgrenzen. Met deze groep werd een dag lang gerepeteerd op het Requiem van Mozart, dat vervolgens 's avonds in de Oude Kerk voor publiek werd opgevoerd. De opbrengst van deze avond – de koorleden betalen voor hun deelname – werd overhandigd door Rotaryvoorzitster Geke Blok aan Eric Graafland van de Stichting Fondswerving Oude & Nieuwe Kerk.
Josée Claassen van de Rotary Delft Vrijhof vertelt: "We hebben onder de deelnemers een enquête gehouden met de vraag welk muziekstuk ze een volgende keer het liefst onder handen zouden nemen. Negentig procent van hen wil opnieuw Mozarts Requiem." Het muziekstuk staat dus al vast voor de volgende editie. Nieuwswaardig is wel, dat het scratch-concert voortaan jaarlijks gaat plaatsvinden in plaats van eens in de twee jaar. "Er is zoveel belangstelling voor, dat we hiertoe hebben besloten", aldus Claassen. Op 13 mei 2017 staat het volgende scratch-concert gepland.