DHC-spits Jordy Brouwer in actie.
DHC-spits Jordy Brouwer in actie.

Speler in beeld

advertenties

Naam: Jordy Brouwer
Leeftijd: 28
Club: DHC
Positie: Spits


-Jullie hebben 1-1 gespeeld tegen Gemert. Ben je tevreden over die uitslag?
Je gaat altijd voor de winst. Maar in deze wedstrijd hebben we na een vroeg tegendoelpunt geen grote kansen gekregen. Daarom kunnen we toch tevreden zijn met dit gelijkspel.

-Jullie liepen steeds achter de feiten aan...
Ja, ze kwamen op een gelukkige manier op voorsprong. Een afstandschot dat van richting veranderd werd. Hierna gingen ze nog defensiever spelen dan ze al deden. Met vijf, zes man achterin, ze vonden het wel best. Voor ons lastig om er door heen te komen.

-Maar toch nog een gelijkspel...
In de 88ste minuut. Eigenlijk zo'n zelfde soort doelpunt, een afstandsschot dat van richting veranderd werd. Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden. Het had beter gekund. Ik kon niet echt veel uitrichten, want ik stond in m'n eentje tegen een overmacht aan verdedigers. Soms met wel vier tegenstanders om me heen. Terwijl ik juist lekker op dreef was, vorige week nog twee en de week daarvoor drie goals gemaakt.

-Gaan jullie prestaties gelijk op met de doelstellingen?
We hebben het goed voor elkaar. Vier keer gespeeld met tien punten. Doelstelling is om in de top vijf te eindigen. Moet mogelijk zijn: we hebben een goede mix van heel ervaren spelers, zoals Romano Denneboom, spelers van mijn leeftijd en echt jonge voetballers. Zelf wil ik trouwens altijd met de bovenste ploegen mee draaien.

-Scoren, is dat je handelsmerk?
Ja, maar ik ben vooral ook een goed mee voetballende spits.

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
Nee, maar nu ik geïnterviewd ben, ga ik het wel lezen. Ik zal ook eens op het internet naar de cijfers gaan kijken.