Minister Bussemaker (midden, blauwwit geblokt truitje) kreeg een warm onthaal op de Delftse Praktijkschool.
Minister Bussemaker (midden, blauwwit geblokt truitje) kreeg een warm onthaal op de Delftse Praktijkschool.

Minister Bussemaker bezoekt Grotius Praktijkschool en Mevrouw Meijer

Algemeen

DELFT - Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft dinsdag 13 september een bezoek gebracht aan de praktijkschool van het Grotius College aan de Aart van der Leeuwlaan.

Zij maakte de startdag mee van het onderzoek onder leiding van de Stichting Mevrouw Meijer, die als doel heeft om een voormalige basisschool te transformeren naar de nieuwe huisvesting van de Praktijkschool. Stichting Mevrouw Meijer is een ideëel onderzoeksbureau dat verbetering van de schoolarchitectuur nastreeft. Mevrouw Meijer vindt schoolgebouwen belangrijk, omdat kinderen er een groot deel van hun leven doorbrengen. Een school is meer dan alleen maar bedrijfshuisvesting. De kwaliteit van een school is van grote maatschappelijke betekenis. Goede architectuur hoort hierbij. Een school hoort geen wegwerpgebouw te zijn, vindt Mevrouw Meijer. En dat geldt zeker voor de leerlingen van een praktijkschool zoals het Grotius College.
De minister kreeg uitleg over hoe bestaande naoorlogse schoolgebouwen een nieuw leven kunnen krijgen als scholen voor de toekomst. Ze was ook getuige van de kennismaking van de drie architectenbureaus die het onderzoek gaan uitvoeren: Studio Huijgens, Superuse Studios en K.A.S. En ze maakte natuurlijk kennis met de benadering en de leerlingen van de Praktijkschool. Bussemaker was enthousiast over de opzet van deze startdag en de inzet van de Stichting Mevrouw Meijer. Zij was onder de indruk van de presentaties die door leerlingen werden gegeven, maar ook van het docententeam dat zich met zoveel passie inzet voor deze kwetsbare groep jongeren.