Iedere Delftenaar kent het logo van Reno.
Iedere Delftenaar kent het logo van Reno.

Reno kan u alles vertellen over domotica

lopende zaken

DELFT – Reno Elektrotechnisch Installatiebureau in de Industriestraat 42 is helemaal thuis in elektrotechniek. Op dit gebied kan dit bedrijf z'n klanten werkelijk alles bieden.

"Bijna alles waar een stroompje door gaat, dat doen we", zegt eigenaar Edwin van Puffelen. "Van de groepenkast en het stopcontact tot LED-verlichting en beveiliging. Ons specialisme is de laatste jaren steeds meer komen te liggen bij Domotica, Powernet en KNX. Het op afstand regelen van elektronica in huis, bijvoorbeeld verlichting of verwarming, maar ook intercom of huishoudelijke apparatuur is steeds meer gemeengoed. Met een tablet of smartphone kun je bijna alles in huis aanzetten of inregelen. Zonwering, verlichting en zelfs witgoed zijn zo te bedienen." Steeds meer merken gaan in deze ontwikkeling mee. Van Puffelen vindt dit een gunstige ontwikkeling.
In totaal werken bij Reno negen mensen, van wie zes servicemonteurs. Die rijden in de duidelijk herkenbare Reno-bussen rond, niet te missen in het Delftse straatbeeld. Het begon allemaal wat bescheidener. In 1920 werd aan de Hippolytusbuurt een elektronicawinkel met de naam Reno geopend door de heer Bergman sr. In de jaren zeventig is daar een elektrotechnisch installatiebureau aan toegevoegd. In 1996 is die winkel, door de komst van grotere elektronicaketens in dat gebied, gesloten en is het bedrijf verder gegaan als elektrotechnisch installatiebureau. Sinds 2001 staat Reno onder leiding van de familie Van Puffelen: het bijna honderdjarige bedrijf kan er zodoende weer jaren tegen. Meer informatie: tel. 015 – 2855888 of www.reno-etib.nl.