Bram Rontberg, Hans van Roode en Aad Reurings van de organisatie bezig met de voorbereidingen in de Oude Kerk.
Bram Rontberg, Hans van Roode en Aad Reurings van de organisatie bezig met de voorbereidingen in de Oude Kerk.

Tiende keer Kerstconcerten: voorbereidingen in volle gang

cultuur

DELFT – De Kerstconcerten in Delft vinden dit jaar voor de tiende keer plaats. Het publiek gaat ouderwets genieten.

Voor de tiende editie van De Kerstconcerten in Delft grijpt de organisatie terug op de oude, vertrouwde formule. Een groot podium, dat naast de solisten plaats biedt aan de 130 koorleden van de Westlandse korenvereniging Musica, wordt een stuk naar voren gehaald zodat iedereen vol in het zicht van het publiek komt te staan. Publiekslievelingen Jorge Castro, Jan Vayne en Petra Berger krijgen gezelschap van de jonge zangtalenten Wendy Krikken en Jasper Leever; en ook dirigent Gerard Breas en de Dutch Pipes & Drums mogen niet ontbreken.
Medeorganisator Aad Reurings licht alvast een tipje van de sluier op: "Het wordt een echt meezingconcert. Niet alleen staan er veel meezingbare kerstliederen op het programma, ook in het Nederlands, maar de artiesten gaan het publiek ook veel meer betrekken bij de voorstelling. Het kan je straks zomaar gebeuren, dat je een microfoon onder de neus geduwd krijgt en je het lied ten overstaan van heel de kerk mag vertolken." Na afloop kunnen de bezoekers in gesprek en op de foto met de uitvoerende artiesten.
De Kerstconcerten in Delft vinden plaats op vrijdag 16 december om 18.00 uur en 20.30 uur. Kaarten voor de concerten zijn in de voorverkoop met korting te bestellen via www.kerstconcertindelft.nl.