Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Anne-Linde van der Pijl

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Crommelinlaan aan het doen?
"Ik ben onze twee honden, Shanti (links op de foto) en Roosje, aan het uitlaten. Dat kon ik nog even mooi doen, voordat ik naar het station ga om met de trein naar school in Rotterdam te reizen."

- Welke opleiding volg je precies?
"Ik doe de studie rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Ik ben daar net in het tweede jaar ingestroomd: ik heb eerst HBO rechten gedaan. Ik wil graag een master bestuurskunde gaan doen en daarna bij de overheid aan de slag gaan. Bestuursrecht ligt me goed. Ik doe momenteel al praktijkervaring op bij de Wetswinkel Delfland, maar dan meer op arbeidsrecht gericht."

- Ik kan merken dat je honden echt je oogappeltjes zijn.
"Lief zijn ze, hè? Shanti hebben we al dertien jaar, gekocht toen ons gezin op Curaçao woonde. Het was nog maar een puppy van zes weken, maar al helemaal verwaarloosd en onder de vlooien. We hebben haar echt 'gered'."

- Heb je lang op Curaçao gewoond?
"Drie jaar, samen met mijn ouders en mijn zusje Charlotte. Mijn vader werkt bij Defensie: binnenkort gaan mijn ouders daar weer voor drie jaar heen. Charlotte en ik blijven dan in ons ouderlijk huis in Delft wonen."

- Is er onlangs nog iets bijzonders gebeurd wat je is bijgebleven?
"Ik ben heel blij met de fietstunnel onder de Zuidwal, die deze week eindelijk geopend is. Ik ben nu voortaan echt supersnel met de fiets bij het station."