Voorzitter Ernst Bovelander heet u volgende week zaterdag graag welkom in Inloophuis Debora. (foto: Roel van Dorsten)
Voorzitter Ernst Bovelander heet u volgende week zaterdag graag welkom in Inloophuis Debora. (foto: Roel van Dorsten)

Open huis bij Inloophuis Debora op zaterdag 17 september

Algemeen

DELFT - Inloophuis Debora zet zaterdag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren wagenwijd open voor iedereen uit Delft en omstreken die graag een kijkje wil komen nemen.

Voorzitter Ernst Bovelander van Inloophuis Debora grijpt een evenement als de open dag graag aan om de denkbeeldige drempel te verlagen. Veel mensen denken die te moeten overbruggen voordat ze bij het inloophuis durven binnen te stappen. "Iedereen is welkom. Mensen die zelf ziek zijn of zijn geweest, hun naasten: we bieden iedereen een luisterend oor." De diagnose kanker heeft vaak een verwoestende uitwerking op het zelfvertrouwen van mensen. "Je wordt er heel onzeker van: gaat het allemaal wel goed komen? Wanneer er dan genezing heeft plaatsgevonden of de ziekte is onder controle, moet je qua zelfvertrouwen weer vanaf de bodem beginnen. Bij ons inloophuis kun je bij jezelf onvermoede talenten aanboren." Uit een naburige ruimte klinkt gezang. "De meeste mensen die hier nu aan het zingen zijn, hebben tot voor hun ziekte nooit gezongen, laat staan bij een koor gezeten. Ze verkennen hun talenten, en dat kan bij het inloophuis op allerlei fronten."

Activiteiten
In alle ruimtes van het inloophuis valt tijdens het open huis iets te beleven. Na een spetterend optreden in de huiskamer opent het bestuur de open dag, waarbij de vrijwilligers worden voorgesteld. Daarna gaan de eerste activiteiten van start. In de huiskamer wordt voorlichting gegeven over groeiactiviteiten en overige activiteiten, zoals coaching, IK-sterkte, themabijeenkomsten, het talentenspel, leven met aandacht, het naastenprogramma, massage bij kanker en reiki. In partytenten in de tuin worden demoworkshops fotografie gegeven en kunnen bezoekers zichzelf laten fotograferen door een professionele fotograaf. De digitale foto wordt gratis thuisgestuurd. In de stilteruimte worden demonstraties en advies over visagie gegeven en de berging wordt omgetoverd tot een knusse ruimte waar bezoekers hun voeten kunnen laten verwennen. In de activiteitenruimtes kunnen bezoekers meedoen aan intuïtief schilderen, vlinders vouwen, mandala borduren en kabouters maken van vilt, zingen en intuïtief tekenen. Ook worden hier creaties van onze gasten tentoongesteld en wordt voorlichting gegeven over de activiteit boetseren. In de tuin wordt een yoga demonstratie gegeven. Na het ochtendprogramma is er van 12.15 uur tot 13.00 uur gelegenheid om een praatje te maken met de aanwezige vrijwilligers (bestuur, gastvrouwen en activiteitenbegeleiders), gasten en elkaar. Het middagprogramma is grotendeels een herhaling van het ochtendprogramma: dan is er alleen geen voorlichting over massage bij kanker, maar over het maken van een beeldboek. De dag wordt afgesloten met een optreden verzorgd door KVX en het trekken van de winnaars van de loterij. Er zijn diverse prijzen beschikbaar gesteld door relaties van het inloophuis, waaronder een heuse fotoshoot. Ook de winnaar van 'Beste model van de dag' wordt dan bekendgemaakt. Het volledige programma staat op www.inloophuisdebora.nl/opendag.