Afbeelding

Van Leeuwenhoekkwartier: plek met stedelijke allure

advertenties

DELFT – Het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier in de Spoorzone zal in totaal uit 550 woningen gaan bestaan. In dit gedeelte van het nieuwbouwproject zijn ook zelfbouwkavels.

Ook uw eigen huis bouwen in het Van Leeuwenhoekkwartier? Kijk dan voor meer informatie op www.nieuwdelft.nl. Behalve deze woningen, gaat het Van Leeuwenhoekkwartier ook bestaan uit horeca- en cultuurgelegenheden, bedrijven, kantoren en winkels. Het totale oppervlak beslaat 40.000 vierkante meter. Het stadspark zal een belangrijk onderdeel vormen van het Van Leeuwenhoekkwartier. Het ligt direct naast het historische centrum. Een plek met stedelijke allure. Een plek waar werken, wonen, startups, cultuur, bedrijvigheid en historie samen komen. Het nieuwe stadspark loopt er als een lange groene loper prominent doorheen. Rondom dit park komen diverse nieuwe woningen en nieuwe stedelijke functies die zorgen voor de levendigheid, een plek waar altijd iets te doen is. In het Van Leeuwenhoekkwartier is ruimte voor circa 550 nieuwe woningen: koop- en vrije sector huurwoningen - bij het Bolwerk, aan de Nieuwe Gracht en rondom het nieuwe stadspark.
Het Van Leeuwenhoekkwartier wordt vraaggestuurd ontwikkeld. Behalve voor wonen is er dus ruimte voor tal van nieuwe stedelijke functies.
De precieze situering van het Van Leeuwenhoekkwartier is rond het station van Delft en het Van Leeuwenhoekpark.