Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans
Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans

Cursus 'Gezond en energiek door slimmer eten' van Lisette Timmermans

advertenties

DELFT - Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans geeft in een cursus van zes avonden tips over de positieve effecten van voeding die is aangepast aan je individuele gestel. De cursus start dinsdagavond 27 september op Oosteinde 179.

Een grote voorliefde voor kruiden zorgde ervoor dat Lisette Timmermans natuurgeneeskundig therapeut is geworden. "Ik wilde steeds meer weten over de werking van de kruiden om ons heen en ben daarom aan de Hogeschool voor Natuurgeneneeswijzen gaan studeren. Haar kennis deelt ze in het door haar geschreven Handboek Geneeskruiden dat nu in een tweede druk met kleuren foto's is uitgebracht." Alles wat je nodig hebt is in je omgeving te vinden Daarom ben ik ook een Westers georiënteerde therapeut. Kruiden, voeding en de klimaatinvloeden zijn nou eenmaal heel anders in Europa dan in Azië", legt Lisette uit. "Bij mijn voedingsadviezen die ik in de praktijk en op lezingen en cursussen geef ga ik uit van de leer van de vier elementen aarde, water, lucht en vuur van Hippocrates. We hebben allemaal een individueel verschillend element dat overheerst in ons gestel. Daar kun je je voeding op aanpassen." Zo is aarde vertegenwoordigd in wortelgewassen en knollen, water in bladgroente, lucht in eetbare bloemen en koolsoorten als broccoli en vuur in pittige gewassen. Tijdens de zesdelige cursus Gezond en energiek door slimmer eten, die Lisette vanaf dinsdag 27 september geeft, gaat ze hier dieper op in. Ook geeft ze advies op maat aan de deelnemers zodat ze meer gezondheid en energie krijgen en minder afvalstoffen produceren. De cursus kost tweehonderd euro per persoon inclusief syllabus. Binnenkort geeft Lisette ook een lezing over voeding en darmflora op het Foodfestival Delft, zaterdag 18 september. Volgens Lisette krijgen we teveel afvalstoffen door de milieuvervuiling, stress en een te zure voeding. Dit kun je tegengaan door meer basisch te eten. "Ik noem dat de balans tussen nat en droog voedsel in evenwicht herstellen. Een teveel aan droge vezels als brood, rijst en vlees zorgt voor verzuring. Met nat voedsel, dat is fruit en groente, krijg je basisch voedsel binnen waarmee je die verzuring juist tegengaat." Lachend voegt ze er aan toe "Eigenlijk moet je sappig en ontspannen blijven." Kijk voor meer informatie op www.lisette-timmermans.nl of bel 015-2144221.