Afbeelding

Warm en beschut tennis spelen bij Koos Heiligers

sport

DELFT – Tennisschool Koos Heiligers maakt zich op voor het winterseizoen. Tennissers kunnen aan de Schoemakerstraat 340-342 warm en beschut hun balletjes slaan.

De tennisschool van Heiligers is gevestigd in een door hem zelf ontworpen constructie, die veel weg heeft van een kas. De lessen worden verzorgd door vijf leraren, die allen door de KNLTB zijn opgeleid. In de lessen komen techniek, tactiek en de conditionele aspecten uitgebreid aan bod. Omdat er nooit meer dan vier leerlingen tegelijk op een baan staan, hebben de leraren voldoende tijd en aandacht voor hun pupillen. De lessen voor senioren vinden zowel overdag als 's avonds plaats, ook op zaterdag wordt er les gegeven. "We proberen de speelstijl en techniek van de deelnemers aan deze lessen te verbeteren door kleine aanpassingen", licht Koos de werkwijze toe. De tennislessen voor de jeugd vinden plaats in de namiddag. Verder kunnen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking hier tennis leren spelen.
Maandag 3 oktober start de nieuwe tenniscursus, die bestaat uit tien lessen en twee keer vrij spelen. Wie overdag wil komen betaalt 144 euro voor de cursus; 's avonds en in het weekend kost het 192 euro. De kosten voor een kindercursus van tien lessen bedragen 108 euro. De banen in de tennisschool kunnen voor 19 euro per uur per baan gehuurd worden: voor een periode van 26 weken moet 465 euro worden neergeteld. 3 oktober vertrekt tevens een groep voor een tennisvakantie in Portugal: mensen kunnen zich hiervoor nog opgeven. Meer info: tel. 06 – 49608842 of www.tennislesdelft.nl.