Uur U komt steeds dichterbij voor de Taptoe-fans

Algemeen

DELFT - Het hart van regie/projectleider Dick van Witteloostuijn klopt vol verwachting en begint naarmate het uur U steeds dichterbij komt in welhaast een marstempo te kloppen.

"Het is de tiende keer dat we de Taptoe in deze vorm organiseren, we willen er natuurlijk weer iets geweldigs van maken. Speciaal voor het jubileum hebben vertegenwoordigers van het Jachthoornkorps Garde Jagers, de Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee zich verenigd in een uniek gelegenheidsorkest. De muzikanten dragen hun originele militaire tenues, als eerbetoon aan de oorspronkelijke militaire taptoe."
Ander hoogtepunt is de uitvoering van een speciaal voor deze gelegenheid geschreven muziekstuk voor trombone, dat door maar liefst tachtig trombonisten uit heel het land wordt uitgevoerd. Muziekvereniging DVS uit Katwijk begeleidt de trombonisten op hun eerste officiële optreden.
Verder verwacht Van Witteloostuijn veel van de twee buitenlandse deelnemers aan de Taptoe: "Het orkest uit Duitsland speelt niet in uniform, maar in een net pak. Dat is wel verfrissend. En het orkest uit de Oekraïne is een semi-militair orkest. "
De kaartverkoop voor de shows verloopt goed. "Beter dan ooit", constateert Van Witteloostuijn. "De verkoop zal deze week nog wel verder toenemen, want veel mensen besluiten last-minute of ze kaarten gaan kopen voor de Taptoe. De weersvoorspellingen zijn gunstig, dat is voor ons als organisatie altijd een opluchting. Meer informatie over onder meer het programma en de kaartverkoop vindt u op www.taptoedelft.nl.