Liesbeth Schoppink en Ilse Buijs bij de legpress, een van de nieuwe trainingsapparaten van hun praktijk.
Liesbeth Schoppink en Ilse Buijs bij de legpress, een van de nieuwe trainingsapparaten van hun praktijk.

Fysio- en Manuele Therapie De Hoven blijft zich ontwikkelen

kijk op de wijk

DELFT – Fysio- en Manuele Therapie De Hoven is volop in beweging. De fysiotherapiepraktijk past sinds kort dry needling toe en heeft plannen voor een eigen beweegtuin.

Sinds januari van dit jaar zijn fysiotherapeuten Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink met hun praktijkruimte gevestigd in Wijkcentrum de Vleugel. "We hebben het hier uitstekend naar onze zin. De inwoners van de wijk weten ons goed te vinden. Zo goed zelfs, dat de praktijk per 1 juni van dit jaar vijf dagen in de week geopend is in plaats van vier", vertelt Liesbeth. Fysio- en Manuele Therapie De Hoven werkt samen met andere partijen die in het wijkcentrum gevestigd zijn, zoals de logopedist en gewichtsconsulent Body Balance. Verder krijgen Liesbeth en Ilse mensen doorverwezen via huisartsen en via de verloskundigenpraktijk Vijverhof, de geriaters van het Reinier de Graaf Gasthuis en podotherapeut Khoenkhoen.
Ilse en Liesbeth hebben ieder hun eigen specialiteit. Ilse is orthopedisch manueel therapeut en begeleidt als ZwangerFit docent zwangere vrouwen met bewegingsklachten, zoals pijn aan het bekken en spontaan urineverlies. Liesbeth is master geriatrie fysiotherapeut en werkt zodoende veel met ouderen, die soms met een complexe gezondheidsproblematiek kampen. Waar Ilse vooral vanuit de praktijk werkt, behandelt Liesbeth veel van haar patiënten bij hen thuis. Hiervoor onderhoudt ze contact met thuiszorgorganisaties als Buurtzorg en Careyn, die signaleren of hun cliënten baat hebben bij een fysiotherapeut.
Ondertussen staan de twee niet stil in hun professionele ontwikkeling. Beiden hebben recent een cursus dry needling gevolgd. Met acupunctuurnaalden worden pijnlijke spieren aangeprikt, waardoor de spanning hieruit wegvloeit. Bij deze behandelmethode hebben veel mensen baat, blijkt in de praktijk. "We zijn dan ook blij, dat we deze behandeling ook kunnen toepassen", verklaren Ilse en Liesbeth.
Naast het wijkcentrum ligt een speeltuin. Dit terrein was voorheen van een kinderopvang, maar is inmiddels in beheer van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven. Ilse en Liesbeth hebben hier grote plannen mee: "We gaan er een beweegtuin van maken voor onze patiënten, met een sintelbaantje, een hellingbaantje en traptreden. Zo kunnen we oefeningen met mensen doen in de open lucht."
Fysio- en Manuele Therapie De Hoven is gevestigd in Wijkcentrum de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. U kunt terecht zonder verwijzing van uw (huis)arts. Meer informatie: www.fysiotherapie-dehoven.nl.