De vernieuwde KIA i10, uiterlijk verbeterd op tal van punten.
De vernieuwde KIA i10, uiterlijk verbeterd op tal van punten.

Opfrisbeurt voor de al meest succesvolle Hyundai i10

advertenties

REGIO – De A-segment Hyundai i10 is door de Koreaanse fabrikant aangescherpt, zowel optisch als op technisch vlak. In diverse vergelijkende tests heeft dit vernieuwde model al hoge ogen weten te gooien.

De compacte Koreaan is al weer enkele jaren op de markt. In 2013 heeft Hyundai de tweede generatie op de markt gebracht en nu wordt de tijd weer rijp geacht voor een opfrisbeurt. Een opfrisbeurt waarbij de ontwerpers zich vooral op het front hebben gericht. De nieuwe 'cascading' grill is bijvoorbeeld een opvallend onderdeel. Kenmerkend voor het nieuwe gezicht, dat we ook bij veel andere toekomstige modellen tegemoet gaan zien. De nieuwe i10 heeft een nieuwe voorbumper met daarin verwerkt LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde zijn nieuwe materialen gebruikt voor achterlichtunits. Donkerder exemplaren dan voorheen en bovendien is er een gewijzigde achterbumper.
Voor het interieur zijn onder meer nieuwe rode en blauwe stoffen beschikbaar. Bovendien zijn er meerdere uitvoeringen beschikbaar voor de 14-inch lichtmetalem wielen. Op technisch vlak is het stuurgedrag van de i10 aangepast.
Twee benzinemotoren zijn er voor de Hyundai i10 beschikbaar, namelijk de 66 pk sterke 1.0-liter driecilinder. Daarboven staat een 1.25-liter metende 75 pk sterke viercilinder. Die is al bekend en wel van zijn grotere broer de Hyundai i20. De handgeschakelde zesbak krijgt gezelschap van een viertrapsautomaat. Op veiligheidsgebied profiteren bepaalde uitvoeringen van de i10 van de komst van Front Collison Warning en Lane Departure Warning. De i10 is Hyundais bijna succesvolste model in Nederland, met 51.974 verkochte exemplaren.

Preuninger Haagland
www.preuninger.nl