Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO makelaars

advertenties

DELFT – Tjeerd Faber en zijn vrouw zijn tien jaar geleden in deze sfeervolle binnenstadswoning gaan samenwonen. De locatie was bij hun keuze doorslaggevend, waar zowel Tjeerd als Münifer op slag verliefd op waren geworden. In 2012 zijn ze getrouwd en in de zomer van 2013 is hun zoon geboren.

Aan de rand van het centrum, de Doelentuin, maar ook dichtbij de Schie en met de Delftse Hout op loopafstand. "De keuze was snel gemaakt", zegt Tjeerd. "Ook vanwege de leuke binnenplaats met beplanting. Het is hier heel leuk wonen, zeker met z'n tweeën. Maar sinds ons zoontje geboren is, hebben we eigenlijk behoefte aan nog wat meer ruimte. We hebben een leuke nieuwe woning in Delfgauw op het oog. Toch spreek ik van een soort rouw, want we laten een mooi plekje achter."
De woning heeft een zeer ruime, lichte woonkamer van 7.15 bij 3.40 meter. De kamer is voorzien van een laminaatvloer. Aan de voorkant uitzicht op de sfeervolle straat, met aan de overkant de zijkant van de voormalige TU-bibliotheek. Achter is er zicht op de betegelde binnenplaats van 8 bij 2.25 meter, die door de mooie beplanting best achtertuin genoemd kan worden. "Met een ligging op het zuiden, dus je kunt er in de zon zitten", aldus Tjeerd.
Aan de achterzijde van de woonkamer is er een doorloop, waarachter zich de aanbouw bevindt. Hierin is ten eerste de keuken opgesteld, voorzien van alle denkbare keukengemakken. "Ja, de keuken hebben we drie jaar geleden geplaatst", gaat Tjeerd verder. "Past heel goed zo in de aanbouw. In het verlengde van de keuken hebben we de betegelde toilet-douchecombinatie, voorzien van een thermostaatkraan. Deze indeling is wel gebruikelijk bij dit soort binnenstadswoningen."
De deur in de keuken biedt toegang tot de ommuurde plaats of tuin. In deze beschutte tuin kun je al vanaf maart tot en met september in de zon zitten. Tekenen dat het een zonnige tuin betreft zijn wel de aanwezigheid van de druif en de braam. In augustus zijn de bramen rijp en in september de druiven. Zoek als het warm is een plekje op achter in de schaduw, waar de geur van de aanwezige Skimmia, met bloeitijd maart, je laat genieten van dit idyllische plekje. Helemaal achterin is er een berging, met daarin de aansluiting voor de wasmachine en de droger. "Hier ook de Avanta HR-ketel, die we vorig jaar hebben laten plaatsen", aldus Tjeerd. "Ja, ieder jaar hebben we wel een beetje aan het huis geklust. Daardoor is de woning heel goed onderhouden. Bijna overal dubbel glas, al het hout- en verfwerk aan de binnenkant is gedaan, de buitengevels zijn compleet opnieuw gevoegd en het houtwerk van de dakopbouw achter is vervangen." De eerste verdieping is te bereiken via de houten, gedraaide trap in de woonkamer. Ook deze verdieping is helemaal voorzien van prima laminaat. Een kleine overloop biedt toegang tot de diverse ruimtes op deze etage. De grote achterslaapkamer is 3.40 bij 3.10 meter. Door de grote ramen is de slaapkamer heel licht. Ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. "Er is overigens een televisie-aansluiting in de kamer", zegt hij. De ruimte aan de voorkant is vergroot door de plaatsing van een dakkapel. Heel goed te gebruiken als computer- of hobbykamer of zoals nu als kinderslaapkamer. De vliering biedt ook nog eens een heleboel opbergmogelijkheden. Heerlijk wonen, even de straat uit en je bent op het Doelenplein, met het Filmhuis, de restaurantjes en de terrassen. Ook de Paardenmarkt met veel parkeergelegenheid is vlakbij.