Fortuna/Delta Logistiek 1 is klaar voor de nieuwe speelronde op het hoogste niveau. (foto: Marco Spe
Fortuna/Delta Logistiek 1 is klaar voor de nieuwe speelronde op het hoogste niveau. (foto: Marco Spe

Opgefrist Fortuna/Delta Logistiek klaar voor nieuw seizoen

sport

DELFT – Korfbalvereniging Fortuna/Delta Logistiek is al sinds 2005 een van de vaste gezichten van de Korfbal League, de hoogste nationale competitie. Na een tegenvallend seizoen is het opgefriste keurkorps van trainer Ard Korporaal klaar voor een nieuwe ronde.

Voor het zesde achtereenvolgende seizoen staat Ard Korporaal bij het eerste team voor de groep, samen met Joost Preuninger. Fortuna/Delta Logistiek komt uit op het hoogste nationale niveau, de Korfbal League. Hoewel Korporaal wel heeft ervaren dat deze klasse de nodige druk met zich meebrengt voor de spelers en de club, speelt dat hem en zijn team naar eigen zeggen geen parten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We maken een frisse start met acht nieuwe spelers in de selectie, vijf uit de eigen jeugd en drie van buitenaf. En we kunnen nog steeds bogen op onze ervaren spelers, zoals onze eigen international Mirjam Maltha, Marcel Segaar, Robbert van Buuren en hopelijk de van een blessure terugkerende Cindy van Eijk. Ik ben opgetogen over deze mix van jonge en ervaren korfballers. Alle selectiespelers zijn zeer gedreven om er een goed seizoen van te maken."
In het afgelopen seizoen liep Fortuna/Delta Logistiek op één punt de play-offs voor de zaalfinale mis en raakte de club de vertrouwde plek bovenin de ranglijst kwijt. Hoe groot was de teleurstelling bij het team en Korporaal zelf? "Dat was wel een bittere pil, ja. De top van het huidige korfbal wordt momenteel bezet door TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep, maar net daaronder horen wij in principe wel bij de bovenste vijf. De spelers en wij als technische staf hebben de teleurstelling gelukkig snel weten te verwerken, zodat we ons weer kunnen richten op het nieuwe seizoen."

Dertig uur
Korporaal begon zijn actieve korfbalcarrière bij Fortuna en speelde vervolgens tien jaar voor Excelsior. Daarna was hij twee jaar trainer van DES, voordat hij door Fortuna/Delta Logistiek werd gevraagd om de hoofdmacht te gaan trainen. Hij besteedt wekelijks zeker dertig uur aan zijn taken voor de korfbalclub. "Ik heb een eigen bedrijf. Zodoende kan ik mijn werkzaamheden goed combineren met mijn coachingsactiviteiten. Het is inherent aan het niveau waarop wij spelen. De meeste spelers trainen vijf dagen per week om het niveau van de Korfbal League te kunnen halen, dan moet je natuurlijk wel gemotiveerd zijn."
Het seizoen 2016-2017 start in het eerste weekend van september. Eerst worden er vier veldwedstrijden gespeeld, daarna gaat Fortuna/Delta Logistiek zich voorbereiden op de zaalcompetitie. Durft Korporaal zich te wagen aan een prognose voor het nieuwe seizoen? "We zitten in een veelbelovende uitgangspositie en mikken opnieuw op het bereiken van de play-offs."