Op de eerste avond van de Doelenplein zomerfeesten was het al lekker druk. (foto: Koos Bommelé)
Op de eerste avond van de Doelenplein zomerfeesten was het al lekker druk. (foto: Koos Bommelé)

Verleng je vakantie met de Doelenplein Zomerfeesten

cultuur

DELFT – Wie zegt dat de vakantie voorbij is? Op het Doelenplein vinden tot en met zondag 4 september de Zomerfeesten plaats: een splinternieuw evenement, dat je moeiteloos van jouw 'einde van de vakantie-blues' afhelpt.

Het idee voor de Doelenplein Zomerfeesten deed Jeroen Spierings op tijdens zijn vakantie. "In Griekenland en andere mediterrane landen zijn die typische pleinfeesten, waarvoor heel het dorp uitloopt, een gekoesterde traditie. Iedereen schuift aan aan lange tafels op het plein en geniet met elkaar van lekker eten, muziek en dans." Veel mensen zijn net als Jeroen inmiddels teruggekeerd van hun vakantieadres, maar vertoeven in gedachten nog steeds daar. Het verplicht 'afkicken' van de vakantie valt zwaar, ervaart Jeroen. "Daarom leek het mij een goed idee om zo'n typisch mediterraan pleinfeest te organiseren, om de overgang van de vakantie naar de dagelijkse Hollandse sleur gemakkelijker te maken." Als horecaondernemer beschikt Jeroen, die samen met zijn broer Bart het Frans-internationaal georiënteerde LEF Restaurant & Bar runt, over een ruim terras op het Doelenplein. Toen hij zijn plan besprak met zijn buren van Grieks restaurant GRK&ZO, waren die meteen enthousiast. En dus verandert het plein tot en met zondag 4 september iedere avond in een feestlocatie in de open lucht.

Happy Hour
Dit weekend staan de Zomerfeesten nog in het teken van het Jazz Festival, met optredens van de Delft Blue Big Band, Southern Jazz Engine en Coco Bowles. Maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september begint het feest op het plein met een happy hour om 17.00 uur, met live muziek. Dinsdag 30 augustus staat er van 19.00 uur tot 22.00 uur een wijnproeverij op het programma, met Franse en Griekse wijnen en delicatessen; voor dansliefhebbers vindt die avond een salsadansavond plaats van 20.00 uur tot 23.00 uur. Woensdag 31 augustus, donderdag 1 september en zaterdag 3 september kan iedereen van 17.00 uur tot 20.00 uur deelnemen aan de Plein BBQ: op vrijdag 2 september en zondag 4 september vindt op dat tijdstip het Mosselfeest plaats. Kosten voor deelname aan deze eetfestijnen aan lange tafels op het plein bedragen 15 euro per persoon per dag.
Woensdag vindt van 14.00 uur tot 20.00 uur een kinderfeest plaats op het Doelenplein, met een springkussen en een circusschool. In de avond treedt L'Chaim op. Donderdag is het clubavond en kunnen de gasten onder het genot van een cocktail genieten van zomerse loungeklanken. Voor het weekend staat iets bijzonders gepland. In samenwerking met Filmhuis Lumen krijgt het Doelenplein een heuse openluchtcinema, waarin drie avonden op rij een Franse film wordt vertoond: op vrijdag Intouchables, op zaterdag Midnight in Paris en op zondag Amélie.
Zaterdagmiddag treedt het orkest Prometheus Delft op op het plein, en zondagmiddag kan iedereen deelnemen aan het jeu de boules. Voor het volledige programma kijk je op de speciale Facebookpagina 'Doelenplein Zomerfeesten' en op www.lefrestaurant.nl/zomerfeesten.