Afgelopen donderdagmorgen was bij de Voedselbank de aftrap voor de inzamelingsactie.
Afgelopen donderdagmorgen was bij de Voedselbank de aftrap voor de inzamelingsactie.

Delft Serveert start inzamelingsactie voor de Voedselbank

Algemeen

DELFT - Al vier jaar op rij sluit Delft de zomer af met het smaakvolle driedaagse evenement Delft Serveert; een culinair feestje. De organisator, evenementenbureau De Burgemeesters, besloot de feestvreugde dit jaar te vergroten door tijdens het evenement geld in te zamelen voor de Voedselbank.

"Tijdens Delft Serveert staat bijzonder eten en samen genieten centraal", leggen Guy Verbeek en Susan Blanken van De Burgemeesters uit. "Helaas kan niet iedereen zich dit permitteren. Voor deze mensen willen wij dit jaar iets speciaals doen. Toen dachten wij direct aan de Voedselbank, waar het ook om eten draait."
In Delft zijn bijna vijfhonderd gezinnen afhankelijk van de steun van de Voedselbank. "En het is niet altijd even makkelijk om de voedselpakketten gevuld te krijgen", weet Femmy Mostert van de Voedselbank. "Daarnaast doen we zo vaak mogelijk iets extra's voor de kinderen van deze gezinnen." Met het opgehaalde geld hoopt de Voedselbank zoveel mogelijk ouders en kinderen iets extra's te kunnen bieden. Dus gaat de organisatie van Delft Serveert samen met de deelnemende horecagelegenheden aan de slag om zoveel mogelijk geld in te zamelen. "Zo komen er collectebussen en donatieboxen te staan op het terrein en worden er etentjes weggegeven aan gezinnen van de Voedselbank", zegt Susan Blanken.
Het Delftse evenementenbureau wil meer doen dan 'alleen' geld inzamelen. "We willen ook dat ons eigen Burgemeestersteam het werk voor een dag neerlegt en aan de slag gaat voor de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank", legt Blanken uit. "Daarom gaan wij in samenwerking met Banketbakkerij Stoffer een overheerlijke verse lekkernij maken die in de voedselpakketten komt. Dat komt neer op zo'n tweeduizend stuks, dus daar ligt een gigantische taak voor ons."

Uitdaging
Een mooie uitdaging voor het Burgemeestersteam, en een extra lekkere snack voor de gezinnen.
Het team heeft er erg veel zin in: "We hopen zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen en echt iets te kunnen betekenen voor deze mensen", zegt Guy Verbeek. "Een onmogelijk project, maar het wordt geweldig. Al moeten we er dag en nacht voor bakken."
Delft Serveert vindt plaats op 23, 24 en 25 september.