Meerdere senioren genoten genoten onlangs van een rondleiding op de Biesland Hoeve.
Meerdere senioren genoten genoten onlangs van een rondleiding op de Biesland Hoeve.

Zomerschool 2016 was een groot succes

Algemeen

DELFT - De Delftse Zomerschool voor Senioren is vrijdag 19 augustus afgesloten met een gezellig feest voor de deelnemers, waar Loes van Aarsen haar Muziekbonbons kwistig rondstrooide.

Er werd door de aanwezigen lustig meegezongen met oude krakers, variërend van Toon Manders tot Frans Halsema. De Zomerschool werd dit jaar voor de zevende keer gehouden. In die jaren is zij uitgegroeid tot een begrip in Delft en omgeving. Voor alle activiteiten was er volop belangstelling. Het aantal deelnemers naderde dit jaar voor het eerst de zeshonderd. Er zaten dit jaar weer veel mooie dagtrips in het aanbod. Het bezoek aan Corpus in Oegstgeest met aansluitend een vaartocht op de Kaag bij stralend zomerweer behoorde tot de hoogtepunten. Maar ook dichter bij huis werden juweeltjes gevonden. Ria van de Meer zorgde weer voor een historische bijdrage. Ook nu hingen de mensen aan haar lippen bij haar verhaal over de geschiedenis van Hugo de Groot en zijn Delftse roots. De golf-clinic bij Golfbaan Delfland en het bezoek aan de Biesland Hoeve zorgde bij de ouderen voor de nodige beweging. De barbecue bij Partycentrum Onder trok uiteindelijk de meeste deelnemers.

Geslaagde actie
De Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen SSBO kan terugzien op een geslaagde actie. Dit alles is mogelijk gemaakt door veel personen, fondsen en bedrijven die het mogelijk maakten dat de mensen konden meedoen voor een schappelijke prijs. De SSBO wil al deze personen en organisaties hartelijk bedanken.
Dit zijn Fonds 1818, Fonds Sluyterman van Loo, Ondernemersfonds Delft Buitenhof, Alevo Drukkerij, Bakker Jaap, RODI Media zh, Deltax en natuurlijk ook alle vrijwilligers, die drie weken van 's morgens tot laat in de middag door hun inzet de Zomerschool tot een feest hebben gemaakt.