Roel van Dorsten in actie. (foto: Heleen Kamingk)
Roel van Dorsten in actie. (foto: Heleen Kamingk)

Roel van Dorsten: voor bijzondere industriële- en bedrijfsfotografie

advertenties

Roel van Dorsten staat bij menig lezer van deze krant bekend om zijn voetbalfoto's. "Maar ik ben een industrieel- en bedrijfsfotograaf, dat is mijn vak en passie!"

Dat gaat hem goed af. Dat blijkt uit de fraaie foto's die hij maakt, maar ook uit de lange lijst aan opdrachtgevers, die op de website van zijn bedrijf Click visuele communicatie te zien is.

Roel van Dorsten maakte op jonge leeftijd zijn eerste foto's. Hij bleek er talent voor te hebben. Een vriend, wiens camera hij weleens gebruikte, vroeg zich af waarom Van Dorsten er niet zijn beroep van maakte. En dat deed hij. De Delftenaar volgde meerdere opleidingen en cursussen – en doet dat nog steeds. Want een fotograaf is nooit uitgeleerd.

Vorig jaar bijvoorbeeld haalde hij nog zijn VCA-certificaat. "Zo voldoe ik aan allerlei eisen om voor industriële bedrijven veilig en verantwoord te kunnen werken." Dat doet hij zeer regelmatig. "Daarom heb ik standaard een box bij me met een helm, veiligheidsbril en andere persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een brandvertragende broek en jas." Is een net pak meer gewenst? Ook dat is geen probleem, Van Dorsten past zich aan de situatie aan.

Bijzonder aan zijn foto's is dat hij filmisch werkt. "Omdat ik in het verleden ook een video-opleiding heb gedaan." Technieken die hij toen leerde, past hij nu nog in zijn foto's toe. "Dat maken die beelden net iets anders." Van Dorsten heeft ook een grafische achtergrond, ook die kennis past hij in zijn foto's toe.

Van Dorsten verdiept hij zich in zijn opdrachtgevers, zodat hij precies weet wat ze willen. Hij steekt soms veel werk in één plaat, om tot het optimale resultaat te komen, maar kan ook snel werken. "Want dat wordt tegenwoordig steeds vaker gevraagd. Omdat ik WiFi op m'n camera heb, kan ik een foto maken en zorgen dat 'ie een kwartier later al op sociale media staat. Bewerkt en al." De fotografie van Van Dorsten wordt toegepast in (bedrijfs-)magazines, jaarverslagen, kranten, websites en social media als Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.

Fotografie is een vak, benadrukt Van Dorsten. En dat vak beheerst hij, zeker na zoveel jaar, als geen ander. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact op.

Click visuele communicatie
Derde Werelddreef 230
06 – 517 99 758
www.clickvc.nl