Ria van Halderen hoopt dat er veel belangstelling is vanuit Delfgauw en omgeving voor het nieuw te vormen koor.
Ria van Halderen hoopt dat er veel belangstelling is vanuit Delfgauw en omgeving voor het nieuw te vormen koor.

Nieuw Delfgauws popkoor in oprichting: zangtalent mag zich melden

kijk op de wijk

DELFGAUW – Op initiatief van Vocaal Regionaal wordt op 30 augustus en 13 september bekeken of er onder de inwoners van Delfgauw voldoende draagvlak is voor een nieuw op te richten pop- en musicalkoor. Delfgauwse Ria van Halderen hoopt van harte dat het er komt: "Ik wil zó graag meezingen."

Op de flyer staat het nieuw te vormen koor aangeduid als 'Turn Voices'. Of het gezelschap ook daadwerkelijk zo gaat heten, weet Ria van Halderen niet: "Daar ga ik verder niet over. Het belangrijkste is, dat dit koor er gaat komen en dat er geen leeftijdsgrens is." Ria komt uit een muzikaal nest en had al jong plezier in zingen. "Tot mijn twaalfde jaar zong ik in de oude Jozefkerk in Delft, de huidige Maria van Jessekerk. Een paar jaar geleden wilde ik graag weer bij een koor gaan zingen, maar daar werd een leeftijdsgrens gehanteerd van 50 jaar. Ik was toen de vijftig al gepasseerd en mocht dus niet meedoen", zegt Ria met hoorbare teleurstelling in haar stem.

Geen leeftijdsgrens
Nu de organisatie Vocaal Regionaal het plan heeft opgevat om in Delfgauw een koor op te starten dat geen leeftijdsgrens hanteert, is Ria er als de kippen bij. "Groot voordeel is dat het Kerkelijk Centrum vlakbij is, dan kan ik er op de fiets of te voet naartoe." Haar buurvrouw Karin, gastvrouw bij het Kerkelijk Centrum, attendeerde haar op de plannen. Ria verheugt zich niet alleen op het zingen, maar ook op het ontmoeten van nieuwe mensen: "Ik hoop dat het koor mijn nieuwe hobby kan worden. Mijn andere grote liefhebberij is het schrijven van verhalen, maar dat is toch iets wat je in je eentje doet."Ria schrijft overigens niet onverdienstelijk: menig kort verhaal van haar hand is in tijdschriften als Margriet gepubliceerd en ze heeft in april van dit jaar haar eerste boek uitgebracht via Boekscout, een thriller genaamd 'Ons Geheim'.
Op dinsdag 30 augustus is er een gratis informatieavond rond de oprichting van het Delfgauwse pop- en musicalkoor. Iedereen vanaf 16 jaar tot 65+ is welkom: er wordt niet met notenschrift gewerkt en er wordt ook geen stemtest gedaan. Het repertoire bevat pop- en musicalsongs van de jaren 1960/70 tot heden. Op dinsdag 13 september is er een probeerworkshop: kosten voor deelname bedragen 7,50 euro per persoon. De bijeenkomsten vinden plaats in het Kerkelijk Centrum aan de Zuideindseweg 7, aanvang 20.00 uur.