Wijkgebouw de Keet kan nog meer huurders gebruiken.
Wijkgebouw de Keet kan nog meer huurders gebruiken.

Stichting De Keet gaat gelijknamig wijkgebouw in Delfgauw beheren

kijk op de wijk

DELFGAUW – Wijkgebouw De Keet komt per 1 januari 2017 op eigen benen te staan. De huurders en gebruikers van het pand aan de Vrijenban 2a, dat nu nog eigendom van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is, hebben hiervoor een beheerstichting opgericht.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp kwam in september 2014 met het integraal accommodatieplan maatschappelijk vastgoed, dat de uitgangspunten voor de gewenste omvang en samenstelling van gemeentelijke accommodaties zoals scholen, sporthallen, bibliotheken, (kinder)opvanglocaties, wijkcentra en kerkelijke gebouwen bevat. Omdat De Keet niet tot het bepaalde kernvastgoed van Pijnacker-Nootdorp behoort, wil de gemeente dit gebouw afstoten.
Een van de gebruikers van deze locatie is Scouting Hedera Delft/Delfgauw. Op zaterdagen komt de Welpenspeltak van Hedera bij elkaar in De Keet. Voorzitter Peter Tak van Scouting Hedera hield dit jaar tijdens een gemeenteraadsvergadering een warm pleidooi voor het overeind houden van De Keet. "Wij beschikken als Scouting Hedera weliswaar over een eigen gebouw aan het Bieslandsepad in Delft, maar dat is simpelweg te klein om op zaterdag twee speltakken te huisvesten. En een andere dag kiezen voor deze speltak is geen haalbare kaart, omdat we dan niet genoeg leiding bij elkaar kunnen krijgen. Wij hebben De Keet op zaterdag echt nodig."
Naast Scouting Hedera maakt een aantal andere verenigingen en organisaties gebruik van het wijkgebouw, waaronder Bewonersvereniging Delfgauw en een kaartclub. Alle gebruikers van het gemeenschapsgebouw hebben zich verenigd in Stichting De Keet, die het beheer en de exploitatie van het pand op zich gaat nemen vanaf 2017. Tak heeft bij de gemeente bepleit om de officiële overgangsdatum naar 1 januari 2017 te verschuiven, zodat de stichting tijd heeft om een beheerplan op te stellen. De gemeente heeft toegezegd om voor die datum al het achterstallig onderhoud te plegen. Tak: "De cv-ketel bijvoorbeeld was echt aan vervanging toe, daar is inmiddels een nieuwe voor in de plaats gekomen." Naast de huidige gebruikers is er nog ruimte voor nieuwe huurders in De Keet: de beheerstichting hoopt dan ook de komende tijd andere partijen als huurder te mogen begroeten.