Het Bedrijven Beach Volleybal Toernooi wordt op drie velden gespeeld dit jaar.
Het Bedrijven Beach Volleybal Toernooi wordt op drie velden gespeeld dit jaar.

Kermisweek Nootdorp: van kortebaandraven tot komkommersorteren

kijk op de wijk

NOOTDORP – Volgende week start de zesdaagse kermis in Nootdorp. Maar met alleen een reeks kermisattracties opstellen in het centrum kom je er niet bij de Nootdorpers.

De kermisweek gaat gepaard met diverse andere activiteiten, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Niet alle evenementen worden georganiseerd door de Oranjevereniging Nootdorp (OVN), maar deze organisatie heeft zich wel opgeworpen als de verbindende factor, legt voorzitter Kees van Dorp uit. "Neem bijvoorbeeld de start van de kermisweek op dinsdag 9 augustus. Stichting Kortebaan Nootdorp organiseert jaarlijks de ponybrunch en de kortebaandraverij op De Poort. Dat brengen wij als Oranjevereniging graag bij iedereen onder de aandacht, helemaal nu het gelukt is om dit jaar het Nederlands kampioenschap kortebaandraven naar ons dorp te halen."
Daags hierna, op woensdag 10 augustus, houdt de OVN voor de vijftiende maal het Nootdorpse Dartskampioenschap in de grote tent op het feestterrein aan de Dobbeplas. Veertig lokale darters werpen vanaf 19.00 uur hun pijlen op tien dartsborden. Op het Paradeplein van winkelcentrum de Parade zijn op deze dag van 16.00 uur tot 23.00 uur tijdens het Zomerterras optredens van de bands Rapaille (met speciale gast singer-songwriter Ruji), Margrit Nine en Knappe Mannen & Diva's bij te wonen.
Donderdag 11 augustus is het eerst hengelsport en daarna wielersport wat de klok slaat. Vanaf 8.30 uur kan de jeugd van 4 tot en met 12 jaar zich inschrijven voor de viswedstrijd bij de vijver aan het Waterdrieblad-Kievitsbloem. "De deelnemertjes hoeven alleen een hengel en een emmer mee te nemen", verklaart Van Dorp. "Voor iedereen die meedoet hebben we een leuke prijs." Om 12.00 uur start de Nootdorpse Wielerronde, onder auspiciën van het plaatselijke wielercomité.
Vrijdag 12 augustus staat de spelletjesmiddag op de Wolverlei geprogrammeerd voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar, met het Nootdorps kampioenschap kanovaren, een verrassingswedstrijd en buikschuiven. Zaterdag 13 augustus mag jong en oud zich wagen aan de spelletjesochtend in de grote tent op het kermisterrein. Hier kan men onder meer deelnemen aan de 54ste editie van de komkommersorteerwedstrijd, een onvervalste Nootdorpse traditie. In de middag wordt op drie velden het Bedrijven Beach Volleybal Toernooi gespeeld op het strand van de Dobbeplas. Deze dag wordt afgesloten met een vuurwerkshow, gevolgd door de laatste kermisdag op zondag 14 augustus. Zie ook www.oranjeverenigingnootdorp.nl.