Suiker veroorzaakt huidveroudering
Suiker veroorzaakt huidveroudering

Voorkom huidveroudering

advertenties

Zou je eeuwig jong en stralend willen blijven? Helaas, ouder worden is niet tegen te houden maar je kunt wel zorgen dat je huid minder snel rimpelt. Door, naast een goede verzorging, te letten op de factoren die huidveroudering veroorzaken.

Vrije radicalen
Vrije radicalen maken de huid minder elastisch waardoor eerder rimpels ontstaan. De belangrijke veroorzakers van vrije radicalen zijn: roken, stress en UV-licht en deze factoren kun je zelf positief beïnvloeden. Stop met roken, zorg voor voldoende ontspanning en gebruik beschermende producten als je bruin wilt worden. Ga niet tussen 12 en 15 uur in de volle zon en smeer je in met een product met een UV-filter dat voldoende bescherming biedt aan jouw huidtype. In de zomermaanden heb je naast een UVA-filter ook een UVB-filter nodig. In de wintermaanden gaat een beschermend product met UVA-filter de veroudering door zonneschade tegen.

Antioxidanten
Antioxidanten kunnen je lichaam ondersteunen bij het verwijderen van vrije radicalen. De vitamines E, C, A (retinol), co-enzym Q10, selenium en zink worden door voedingsdeskundigen vaak ingezet als antioxidanten. Je kunt zorgen dat je lichaam meer hiervan binnen krijgt. Bijvoorbeeld door voedingssupplementen te slikken en meer fruit, groente, onbewerkte noten en zaden te eten. Daarnaast kun je je laten adviseren door schoonheidsspecialisten over verzorgingsproducten met deze vitamines, mineralen en enzymen.

Suiker
Ben je gek op zoetigheid? Slecht nieuws: suiker breekt collageen af en zorgt daardoor voor huidveroudering. Minder suiker eten is dus niet alleen goed voor je lijn maar ook voor je huid! Let daarbij op dat er ook suikers zitten in hartige gerechten als ketchup, chips, pastasauzen, augurken of worst.

Gezondheid
Als je deze tips volgt, doe je je huid een groot plezier en je krijgt er nog een bonus bij: meer kans op een betere gezondheid! Wie wil dat nou niet?