Sylvia de Wit heet u welkom met koffie en vers appelgebak. (foto: Dennis van den Berg)
Sylvia de Wit heet u welkom met koffie en vers appelgebak. (foto: Dennis van den Berg)

Kom ook genieten van zelfgebakken appeltaart bij The Family

kijk op de wijk

DELFT – In ruim anderhalf jaar tijd is het Brasserie The Family gelukt om in Delft en omstreken aardig wat naamsbekendheid op te bouwen. Zowel de bewoners van de wijk Tanthof als bezoekers van verder weg – vaak fietsliefhebbers die de fietsroute 'Stilte naast de Stad' aan het volgen zijn en een gezellige pleisterplaats onderweg wel zien zitten – zijn van dinsdag tot en met zondag welkom aan de Kalfjeslaan 135.

Sylvia de Wit zet zich met hart en ziel in voor haar horecazaak, waar ze samen met haar dochter Rowena eigenaar van is. Rowena is sinds een jaar zelf moeder en heeft daarom tijdelijk een stapje terug gedaan, maar de brasserie heet niet voor niets The Family: Sylvia's andere dochter Celine en echtgenoot Gerrit springen bij waar en wanneer ze maar kunnen.
Alle dagen van de week, behalve op maandag dus, gaan de deuren van Brasserie The Family om 10.00 uur open. Verse koffie en zelfgemaakte appeltaart lokken menig buurtbewoner en fietsliefhebber naar het gezellige terras van de brasserie, maar voor een heerlijke lunch of diner draait Sylvia haar hand evenmin om. Ze kookt immers ook maandelijks voor Tasttoe in kerkgebouw 'Het Boek'. Een gezellig feestje kan eveneens bij de brasserie gevierd worden, tot in de late uurtjes. Vanwege de grote gastvrijheid die Sylvia tentoonspreidt, oefent Brasserie The Family tevens aantrekkingskracht uit op het verenigingsleven uit de Tanthof. De haak- en breiclub heeft er op woensdagochtend z'n vaste bijeenkomst, en op de dinsdagavond werpen de leden van de dartsclub hier hun pijlen. "We hebben hier ook wel eens dartstoernooien, heel gezellig", aldus Sylvia.

Paplammetjes
Elk seizoen heeft daarnaast zijn eigen activiteiten. "In december hadden we een kerstmarkt op het terras met 21 kramen. Met Pasen kwam de jeugd paaseieren zoeken: daarnaast hadden we ook een aantal paplammetjes te gast, die de kinderen mochten aaien en voeden. En via agrarische natuurvereniging Vockestaert kwam een schapenhouder bij ons laten zien hoe schapen scheren nu precies in z'n werk gaat." Er wordt ook op z'n tijd (kinder)bingo gespeeld.
Brasserie The Family heeft haar eigen website www.brasseriethefamily.nl en is daarnaast actief op Facebook: facebook.com/brasseriethefamilydelft. Zo blijft u op de hoogte van wat er allemaal bij The Family op het programma en het menu staat.