De werkgroep van de Delftse corsoboot: Pauline Brouwer, Michel van Namen, Leo Quack, Dick van Witteloostuijn en  Martin van Meurs (v.l.n.r.).
De werkgroep van de Delftse corsoboot: Pauline Brouwer, Michel van Namen, Leo Quack, Dick van Witteloostuijn en Martin van Meurs (v.l.n.r.).

Hoezee, we varen weer mee

Algemeen

DELFT - Voor het eerst in jaren vaart er weer een respectabele Delftse boot mee met het Varend Corso. "Want we vinden het Varend Corso van toegevoegde waarde voor Delft", vertelt nachtburgemeester Leo Quack, één van de initiatiefnemers. "Het is tijdens het corso zichtbaar drukker in de stad." Dus moet ook Delft 'gewoon' vertegenwoordigt zijn in die bonte stoet van boten. Dat vindt ook de organisatie van Taptoe Delft plus een groep (horeca)ondernemers uit de de binnenstad. Dus staken zij de koppen bijeen en bundelden de krachten. Volgend week vaart er zodoende een elf meter lange Westlander mee, met daarop - naast kleurrijke bloemen - een bewegende tribune met poppen, muzikanten, twee leeuwen, het wapen van Delft, de Nieuwe Kerk en prachtige beelden van Delftse geveltjes. Thema is 'Beeldend verbinden'. "Omdat we op de boot de verbinding leggen tussen Delft, de Taptoe, de horeca en ondernemers in de binnenstad", zegt Dick van Witteloostuijn van Taptoe Delft. De werkgroep van de Delftse boot is vol verwachting. "We hopen wel een prijsje te winnen", zegt Quack.