V.l.n.r. Leonie Voortman, Monica Plooy, mevrouw Mol (zittend) en Marianne Vrijenhoek. (foto: Dennis van den Berg)
V.l.n.r. Leonie Voortman, Monica Plooy, mevrouw Mol (zittend) en Marianne Vrijenhoek. (foto: Dennis van den Berg)

Ontmoetingscentrum Mozartlaan viert tienjarig bestaan

kijk op de wijk

DELFT – Het Ontmoetingscentrum Mozartlaan bestaat deze maand precies tien jaar. Ouderen die vergeetachtig zijn, moeite hebben met de dingen van alledag of het begrijpen van anderen kunnen hier – net als hun naasten – terecht voor advies, informatie, steun en dagbesteding.

De koffie is bruin, de huiskamer gezellig nostalgisch. Mevrouw Mol (96), bezoekster van het eerste uur van het Ontmoetingscentrum Mozartlaan, wordt met haar rollator naar binnen begeleid door assistent-programmacoördinator Leonie Voortman. Ze komt hier elke maandag, woensdag en vrijdag naartoe: "Ik zit graag te handwerken. Haken, breien: ik ben niet meer zo goed ter been, maar mijn handen kan ik niet stil houden." Leonie, programmacoördinator Monica Plooy en vrijwilligster Marianne Vrijenhoek zijn ook aangeschoven om te vertellen hoe ze het jubileum hebben gevierd. "De officiële datum was 1 juli. In de week van 4 tot en met 8 juli hebben we daarom iedere middag een feestelijke activiteit voor de bezoekers van het ontmoetingscentrum georganiseerd. Maandag 4 juli hebben we oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Op dinsdag 5 juli heeft er een gezellige rommelmarkt plaatsgevonden met een loterij en de mogelijkheid om een hand- of voetmassage te ontvangen. Daarnaast kon men de lunch gebruiken in het ontmoetingscentrum of genieten van een high tea. Alle opbrengsten van deze dag gaan ten goede komen van de bezoekers van het ontmoetingscentrum. Woensdag 6 juli hebben we een filmmiddag gehouden voor de bezoekers, donderdag 7 juli is dokter Pieter Vlasveld met zijn muzikale gezelschap Pieter en Co langsgekomen en vrijdag 8 juli hebben we bingo gespeeld."
Het Ontmoetingscentrum beschikt over vier huiskamers: in drie ervan zijn elke dag mensen met (beginnende) dementie te gast, in de vierde worden senioren met lichamelijke problemen verwelkomd. Door middel van spelletjes en activiteiten wordt spelenderwijs aan geheugentraining gedaan: daarnaast is het sociale aspect van de huiskamers erg belangrijk. Men richt zich op bewoners van de Voorhof, Buitenhof en Tanthof en een gedeelte van Den Hoorn. Iedereen met een WMO-indicatie is welkom op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur aan de Mozartlaan 422 in Delft. Ook vrijwilligers zien ze graag komen. Meer informatie via tel. 015 – 7503400 of www.pietervanforeest.nl/ontmoetingscentrum-mozartlaan.