De heer Maaskant en mevrouw Van der Velde.
De heer Maaskant en mevrouw Van der Velde.

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

advertenties

DELFT – Ben Maaskant en Nellie van der Velde, ze zullen deze woning best gaan missen. Twintig jaar hebben ze er gewoond, een royaal herenhuis met een heerlijke tuin die grenst aan een singel. Maar hun drie kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en daarom zijn ze op zoek naar een kleinere woning.

Het is een wijk van 32 opvallend vormgegeven woningen, met daar omheen lopend een singel. Helemaal aan het einde van hun tuin hebben Ben en Nellie bijvoorbeeld een plateau, waar je langs het water kunt zitten.
"Die singel loopt dus helemaal rond dit huizenblok", vertelt Ben. "Dit is vroeger een volkstuincomplex geweest, maar sinds 1996 is hier deze woonbuurt verrezen."

Rustige buurt
Ben en Nellie komen oorspronkelijk uit Alkmaar. Vanwege zijn werk, zijn ze in Delft gaan wonen. Een bewuste keuze vanwege de gezelligheid van de stad. Maar voor deze wijk in het bijzonder. "Het is een heel fijne buurt, die rustig is en waar aardige mensen wonen", zegt Nellie. "Iedereen zegt elkaar gedag. Het is een buurt waar mensen goed met elkaar omgaan. In die twintig jaar zijn de buren elkaar echt goed gaan kennen."

Royale living
Het huis heeft een lichte en royale living, met een plafondhoogte van 2.75 meter. De kamer en de eetkeuken aan de voorkant zijn voorzien van een prachtige parketvloer. "Onze houtkachel levert vooral in de wintermaanden een gezellige sfeer op", zegt Ben. "Deze houtkachel had ik ook al in Alkmaar en die heb ik gewoon meegenomen. Speciaal er voor is een rookkanaal gemaakt."
Via de hal is een inpandige garage te bereiken, die door dit stel voornamelijk als fietsenberging wordt gebruikt. "Hij zou ook als garage gebruikt kunnen worden, maar we hebben al twee parkeerplaatsen op eigen terrein."

Kunstgras
De eetkeuken biedt een prachtig zicht op de straat. Met ramen tot aan de vloer is het blikveld erg groot, waardoor er veel lichttoetreding is. De keuken zelf heeft een glazen zeegroene achterwand en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Door middel van een schuifpui aan de achterzijde van de woonkamer is de 12 meter diepe achtertuin te bereiken. "Met leuke beplanting en kunstgras, dat onderhoudsvriendelijk is", aldus Nellie.

Garderobekamer
Alle kamers op de bovenverdieping zijn voorzien van laminaat. Boven bevinden zich in totaal vier slaapkamers, waarvan er één is ingericht als garderobekamer en twee badkamers, waarvan één met ligbad en één met inloopdouche.

Drie dakterrassen
"Er zijn boven drie platte daken, die we allemaal hebben ingericht als dakterras", zegt Ben. "We kunnen dus altijd van de zon genieten." De woning heeft zonnepanelen op het dak en mede daardoor energielabel A.

Gunstige ligging
Het huis is gunstig gelegen dichtbij sportaccommodaties, zoals hockey- en tennisvelden en middelbare- en basisscholen. Bovendien is het centrum van Delft zowel te voet als op de fiets goed bereikbaar. Een leuk tochtje langs de Buitenwatersloot. In het dorpscentrum van Den Hoorn ben je ook binnen enkele minuten.