Sander Tournier is 27 augustus te gast bij Clavis Piano's.
Sander Tournier is 27 augustus te gast bij Clavis Piano's.

Clavis pakt uit met Sander Tournier tijdens Jazz Festival Delft

kijk op de wijk

DELFT – Delft krijgt er deze maand een muziekwinkel van formaat bij. Clavis Piano's vindt dat er muziek zit in de Kruisstraat en strijkt er daarom neer.

Pianogroothandel Clavis bestaat dit jaar dertig jaar. De onderneming is voortgekomen uit het familiebedrijf Goldschmeding, dat er in 1986 mee ophield. De oud-werknemers van dit bedrijf hebben een nieuwe start gemaakt onder de naam Clavis. Ze mochten van hun voormalige werkgevers het stembestand meenemen, wat het nodige werk opleverde. "Akoestische piano's moeten na verloop van tijd nu eenmaal gestemd worden, daar ontkom je niet aan", legt Rob Klugkist uit. De Delftenaar werkt sinds zeven jaar bij Clavis, dat vestigingen heeft in Amsterdam en Nieuwegein. Eind van deze maand komt daar de vestiging in Delft bij. Klugkist gaat leiding geven aan de nieuwe zaak in de Kruisstraat. "We openen op zaterdag 30 juli voor de eerste keer onze deuren. De officiële opening staat een maand later gepland, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus, tijdens het Jazz Festival Delft."
Pianist Sander Tournier is zaterdag 27 augustus te gast bij de nieuwe pianohandel in het Delftse stadshart. Tournier demonstreert de paradepaardjes uit de stal van het bekende Japanse elektronische instrumentenmerk Roland. "Vanwege zijn grote improvisatievermogen en uitmuntende techniek kan Sander als geen ander laten zien wat er allemaal mogelijk is met de instrumenten van Roland. We slaan hiermee twee vliegen in één klap: wij kunnen ons als bedrijf presenteren aan de vele muziekliefhebbers die dit weekend naar Delft komen, en het festival heeft er een aantrekkelijke extra act bij."
Het assortiment van Clavis bestaat uit akoestische exemplaren van Schimmel (Duitsland), Petrof (Tsjechië) en Yamaha (Japan); en elektronische van wederom Yamaha en vanzelfsprekend Roland. Verder zijn er keyboards in het lagere segment verkrijgbaar. De piano's kunnen zowel gekocht als gehuurd worden met recht van koop. "We hebben van instapper tot topmodel, voor iedereen wat wils. Speciaal voor de instapmodellen geldt een bijzondere actie. U krijgt de piano drie maanden geheel gratis in bruikleen: bevalt het instrument u niet, dan halen wij hem kosteloos weer bij u thuis op." Meer informatie: www.clavis.nl. Op zoek naar een goede occasionpiano? Ga dan naar www.pianospecialisten.nl, de occasionwebsite van Clavis in samenwerking met een aantal andere pianogroothandels.

Een artist impression van de nieuwe winkel van Clavis Piano's in de Kruisstraat.