Yannis en Esther van de Griekse Olijf zijn tegenwoordig ook op de Schoemaker Plantage te vinden.
Yannis en Esther van de Griekse Olijf zijn tegenwoordig ook op de Schoemaker Plantage te vinden.

Waarom zou je de oude TNO-loodsen leeg laten staan?

wonen

DELFT - De nieuwe woonbuurt 'Schoemaker Plantage' heeft een interessante historie. Vroeger was dit stukje Delfts grondgebied nog het werkterrein van TNO.

Dat stukje historie is terug te zien aan het aantal loodsen dat er nu nog staat. Die blijven hier niet voor altijd staan, maar nog lang genoeg om er nuttig gebruik van te maken!
In één van die loodsen bevindt zich momenteel 'De Schoemakerloods'. Dit is het informatiecentrum van de nieuwe buurt. Straks kan iedereen hier bovendien terecht voor de beste koffie, de heerlijkste wijntjes, fraai gefreesde meubelen en lekkerste Griekse producten.
Bij de kraam van De Griekse Olijf kan iedereen nu al watertanden. De Griekse Olijf is de delicatessenzaak van Yannis en Esther. Je kunt ze vinden op diverse markten in en om Delft. Ze verkopen uit Griekenland geïmporteerde - vaak biologische - producten en pita gyros. Ze zijn nu met een uitgebreidere versie van 'De Griekse Olijf' in de loods op Schoemaker Plantage begonnen.

Eat, meet, move
In en om De Schoemakerloods is van alles te ontdekken. Zo kan je hier de maquette bekijken of meer te weten komen over de huizen. Aanstaande zaterdag 16 juli staat het Schoemakerteam van 11.00 uur tot 13.30 uur voor je klaar. Ook kan je Wilde Kruiden plukken en pesto maken onder begeleiding van Tanja Hilgers. Kijk voor het programma en de openingstijden op www.schoemakerplantage.nl.