Gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Hans Horlings en wethouder Bram Meijer (v.l.n.r.) zijn blij met de overeenkomst.
Gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Hans Horlings en wethouder Bram Meijer (v.l.n.r.) zijn blij met de overeenkomst.

Verbreding Wippolderlaan weer stap dichterbij

Algemeen

De Wippolderlaan, de N211, wordt verbreed en aangepast. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Westland en Midden-Delfland hebben daarover een uitvoeringsovereenkomst getekend.

De N211 is op dit moment de drukste provinciale weg van Zuid-Holland. Per etmaal rijden er 70.000 voertuigen over de weg. Voor 2030 is de verwachting dat het aantal stijgt naar 100.000 voertuigen. Samen met gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Bram Meijer van gemeente Westland zette wethouder Hans Horlings van Midden-Delfland zijn handtekening onder de overeenkomst. "Goed dat de kwaliteit van de verkeerssituatie aangepakt wordt, waarbij er goed wordt gekeken naar de inpassing van de weg en het behoud van het waardevolle recreatiegebied", zei Horlings.

In 2012 is het besluit genomen om de Wippolderlaan naar twee keer drie rijstroken te verbreden. Daarnaast worden er ook ongelijkvloerse kruisingen bij de Laan van Wateringse Veld en de N222 Veilingroute/Wateringveldseweg aangelegd. In de overeenkomst staan nadere afspraken tussen de provincie en de beide gemeenten. De kosten voor dit project worden begroot op ruim 42 miljoen euro. Afhankelijk van de snelheid van grondverwerving en de doorlooptijd van ruimtelijke procedures is het project tussen 2020 en 2022 gereed.