Inge du Plessis wil u graag laten kennismaken met chiropractie.
Inge du Plessis wil u graag laten kennismaken met chiropractie.

Gormley Chiropractie houdt je lichaam vitaal

lopende zaken

PIJNACKER - Last van fysieke stress en mogelijk lichamelijke klachten die daarbij komen kijken? Gormley Chiropractie helpt u graag van de symptomen in uw lichaam af.

"Veel lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door beknelde zenuwbanen. Vanuit de ruggengraat vertakt het zenuwstelsel zich door je hele lichaam. Als we ergens in ons lichaam symptomen ervaren, kan dat door een blokkade van de zenuwen komen", legt chiropractor Inge du Plessis uit. "De meeste blokkades worden veroorzaakt door stress. Fysieke stress, door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding; biochemische stress, door onder meer verkeerde voeding; en emotionele stress, wanneer je zoveel aan je hoofd hebt dat het lijkt alsof het overloopt en je lichamelijke klachten ervaart. Onze taak is het opsporen van de blokkades in het lichaam en deze door middel van een specifiek chiropractische correctie (met de hand uitgeoefend) op te heffen."
Maar daar houdt het niet mee op, volgens Du Plessis. "We geven onze patiënten ook voorlichting door het verzorgen van kosteloze themalezingen met als onderwerp 'eat well, move well and think well'. Meer beweging, een ander eetpatroon en zorgen voor meer ontspanning kunnen stressgerelateerde klachten voorkomen."
Verder adviseert Du Plessis om baby's door een chiropractor te laten controleren na de bevalling. "Een paar uur na de geboorte kunnen we kinderen al onderzoeken en behandelen als het nodig is." Dat kan veel problemen voorkomen - een baby of klein kind kan immers niet zeggen waar hij of zij last van heeft, maar het optimaliseren van het zenuwstelsel lost vaak veel op.
U hoeft voor een consult bij Gormley Chiropractie geen verwijzing van de huisarts te hebben. Eerst worden uw klachten in kaart gebracht, onder meer aan de hand van een onderzoek en scans en indien nodig röntgenfoto's, daarna volgen de corrigerende behandelingen. De behandelingen bestaan uit drie fases - eerst de intensieve fase, daarna de fase gericht op stabilisatie en uiteindelijk de onderhouds- en controlebehandelingen.
Gormley Chiropractie is gevestigd aan de Boezemweg 75 in Pijnacker. Bel voor een afspraak met 015 - 3807499 of kijk op de website: www. gormley.nl.