Niets zo leuk als een Skimboard maken èn deze zelf testen.
Niets zo leuk als een Skimboard maken èn deze zelf testen.

Science Centre Delft organiseert weer Science Camps

cultuur

Nog een paar weken en dan begint het Science Camp weer. Tussen 11 juli en 26 augustus zijn de Science Camps bij het Science Centre Delft.

Onder professionele begeleiding ga jij een hele week je eigen board ontwerpen, bouwen en testen. Je leert verschillende technieken om ook thuis zelfstandig aan de slag te kunnen als ontwerper en ingenieur. Je gaat achter de schermen kijken bij de TU Delft en krijgt laboratoriums te zien waar onderzoekers hard aan het werk zijn om de nieuwste technologieën uit te vinden.
Onder begeleiding van Roberto ontwikkel jij je eigen Hybride Skimboard, een combinatie tussen een Flowboard en een Skimboard. Die laatste is veelzijdiger en dus interessanter om te hebben dan alleen een Flowboard. We doorlopen samen alle productiefases waarbij we lijmen, zagen, en verven. Uiteindelijk gaan we het board testen in de sleeptank van de TU Delft. Op vrijdag krijg je onder professionele begeleiding van de skimboardinstructeurs van Dreams Events les op zee aan het strand van Ter Heijde.

Longboards
In de laatste jaren zie je er steeds meer van rond rollen: Longboards! Dit is een lang skateboard dat gemaakt is om te cruisen over het asfalt en om van heuvels af te boarden. Tijdens deze week gaan we samen met Roberto een Longboard maken van duurzame materialen en leer je hoe je makkelijk mallen kan construeren om zelf boards te bouwen. Verder zullen we lamineren, zagen, frezen, boren en natuurlijk gaan we de trucks en wielen monteren. Het board kun je helemaal personaliseren door het te verven en griptape aan te brengen. Het Longboard wordt compleet geleverd met hoge kwaliteit trucks, lagers en wielen. Op vrijdag krijg je les van een professionele skate-instructeur in het skatepark van Sickboards in Den Haag of bij Dreams Events in de duinen van Ter Heijde, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Science Camp is tijdens de zomervakantie en is op maandag dinsdag, woensdag en vrijdag. Reserveren is nu al mogelijk, kijk hiervoor op sciencecentre.tudelft.nl/sciencecamps.