Martine de Jong in haar sfeervolle appartement.
Martine de Jong in haar sfeervolle appartement.

Huis te koop: Knuttelstraat 34, Delft

advertenties

DELFT – Martine de Jong is eind 2009 in dit leuke appartement, in een complex grenzend aan het beroemde Delftse Agnetapark komen wonen. Een park in de geliefde wijk Hof van Delft, behorend tot de UNESCO-monumenten. Een jaar later is haar vriend Thijs bij haar ingetrokken. Ze wilden graag samenwonen en inmiddels hebben ze gezelschap van hun dochtertje Lotte, die zeven maanden geleden werd geboren.

"Je woont hier centraal, heel dicht bij het centrum", geeft Martine aan. "Het is een heel rustige, groene wijk. Deze wijk is destijds speciaal gebouwd voor de werknemers van de toenmalige Gist- en Spiritusfabriek."
Het topappartement was door de vorige bewoners al enigszins aangepast. Door een wand weg te halen, is er een slaapkamer opgeofferd, maar is er wel een extra grote woonkamer ontstaan. Hierdoor hebben Martine en Thijs een zit- en eetgedeelte kunnen inrichten. De woning is in totaal 75 vierkante meter. "Toen ik hier kwam wonen, is er meteen een nieuwe laminaatvloer in gelegd", vertelt ze. "En alles is netjes gewit en gedurende de afgelopen jaren goed onderhouden."

Instapklaar
Een instapklaar appartement, waar je zonder veel werkzaamheden zo in kunt trekken. Martine en Thijs hebben nu besloten naar een grotere woning te verhuizen. Straks is met een opgroeiend kind meer ruimte gewenst. Daarom hebben ze een nieuwbouwhuis in de Harnaschpolder gekocht. "Ja, want we willen wel graag hier in de buurt blijven wonen", zegt ze.
Het appartement bevindt zich in een kleinschalig, goed onderhouden complex. Door de ramen schijnt veel zonlicht naar binnen en vooral achter is er een prachtig groen uitzicht. Een groene omgeving, met onder meer een speelgelegenheid voor kinderen, wat voor de nodige levendigheid zorgt."
De lichte woon- en eetkamer biedt de gezelligheid en het comfort dat je van een appartement in deze wijk kunt verwachten. De verruiming van de kamer biedt veel woongenot. "Het is grappig om te zien, dat veel woningen in dit complex een verschillende indeling hebben", gaat ze verder. "In sommige appartementen is de keuken bijvoorbeeld naar het achterste gedeelte van de woonkamer verplaatst. Dat is dus ook nog eens mogelijk, maar daar moet je voor kiezen."

Gesloten keuken
In dit appartement is er een gesloten keuken, die 3.26 bij 2.20 meter is. Deze is uitgerust met een vier pits gaskookplaat, een elektrische oven en een afzuigkap. "Vanuit de keuken kun je op het balkon komen", zegt ze. "Je kunt er heel lang buiten zitten."
Via de keuken is ook de geheel betegelde badkamer bereikbaar, voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel. De slaapkamer aan de achterzijde, nu ingericht als kinderkamer, meet 3.26 bij 1.81 meter en deze biedt ook toegang tot het balkon. "Ja, dit is een heel leuke wijk", zegt ze. "Hier in de buurt wonen veel jonge gezinnen, vaak met één kindje. Echt ideaal voor starters. De wijk zelf is rustig en groen en er wonen zelfs nog oudgedienden, al wordt dat natuurlijk wel steeds minder. Met oudgedienden bedoel ik dan toenmalige werknemers van de fabriek, die hier altijd zijn blijven wonen."
Het appartement heeft overal dubbele beglazing. Verwarming via blokverwarming, met voorschot stookkosten. Het schilderwerk buiten is uitgevoerd in 2014. Er is een zeer ruime berging met elektriciteit in de onderbouw. In de straat is er altijd ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Op loopafstand is er een grote supermarkt. "Dat is echt heel makkelijk boodschappen doen", zegt Martine. "En in het winkelcentrum aan de Van Foreestweg ben je ook zo."

Voorzieningen
Openbaar vervoer voorzieningen zijn dichtbij. Het historische centrum van Delft en het Wilhelminapark zijn makkelijk aan te lopen. En er zijn genoeg andere voorzieningen, zoals hockeyvelden, het zwembad en een tennispark.

De vraagprijs voor deze woning is 169.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.