Ook deelnemers van 'Dansen aan Zee' maken het bij De VAK.
Ook deelnemers van 'Dansen aan Zee' maken het bij De VAK.

Ruim 200 VAK-cursisten dansen in voorstelling in Theater de Veste

Algemeen

Tijdens de dansvoorstelling Dansen aan Zee op zaterdag 2 juli tonen ruim 200 cursisten van De VAK, centrum voor de kunsten, wat ze hebben geleerd bij hèt kunstencentrum van Delft.

Kinderen, jongeren en volwassenen, beginners en gevorderden verzorgen dansstukken verdeeld over twee voorstellingen (cast 1 en cast 2) die starten om 13.00 uur en om 16.00 uur. Jazz, ballet, modern en flamenco, alle stijlen komen voorbij in Theater de Veste. De zee, het strand, de vissen, de vuurtoren, piraten, fossielen, zeemeerminnen, flaneren langs de boulevard, zwemmen, zonnen en nog veel meer komt dansend ten tonele. Poppenspeler John de Winter verzorgt de presentatie. VAKcursisten Celeste van Rooij en Lennart Berends openen de voorstelling met zang en gitaar. Bovendien is een van de afbeeldingen die wordt gebruikt bij de voorstellingen gemaakt door een VAKcursist, Johan van Westen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze twee leuke voorstellingen bij te wonen.

VAK-maand
Ter afronding van dit lesjaar en ter promotie van het nieuwe lesprogramma organiseert De VAK een ruime maand vol voorstellingen en evenementen. Zo vonden al een VAK-Montmartre, een Open Dag en diverse theater- en muziekpresentaties plaats. Een drietal cursisten Theater spelen onder de regie van VAKdocenten Remco Weijers en Alexa van der Velde in CLARA'S HART, de bijzondere locatievoorstelling van De VAK ism Toneelgroep De Nieuwe Wilden. Te zien van 25 juni tot 3 juli in het Armamentarium in Delft.
De dansvoorstelling Dansen aan Zee op zaterdag 2 juli in Theater de Veste is de afsluiting van deze VAK-maand. Samen met de VAKdocenten hebben de meeste dansers een heel jaar lang dansles gehad. Wil jij dit ook, dat kan! Ga naar www.vak-delft.nl, kies een dansles uit en schrijf je in. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Ballet & meer, Klassieke dans, Break, Hip Hop of Flamenco. Kom vanaf augustus ook dansen bij De VAK.