Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 30 juni. Huurders in de Ecoduswijk zijn dan boos vanwege de huurverhoging van 6,5 procent die ze vanaf 1 juli voor hun kiezen gaan krijgen. Bijna tweehonderd huurders verenigen zich en tekenen bezwaar aan. De woningen staan er pas drie jaar en sindsdien zijn de huren al met 19,5 procent gestegen.

Bewoners en ondernemers van de Molslaan komen bijeen om met de gemeente in gesprek te gaan over het deels autoluw maken van hun straat. Als het stuk tussen Brabantse Turfmarkt en Beestenmarkt autoluw wordt, ontstaat een logische wandelroute voor winkelend publiek.

Martin Stoelinga was bij alle EK-wedstrijden van Oranje aanwezig en deelt z'n bevindingen over het gebrek aan teamgeest met de lezers.

Het afdrukken van een foto met formaat 9x13 kostte 19 cent, voor een orgelconcert van Jan J. van den Berg moest 8 gulden 50 worden neergelegd.